Pioli u Inter preko Rima!

Stefano Pioli svakog časa trebalo bi da bude promovisan u novog trenera Intera. Pre toga mora da reši "problemčić" sa bivšim klubom. Vraća se Valter Samuel.

Fudbal 08.11.2016 | 13:30
Pioli u Inter preko Rima!
Nakon otkaza Franku De Buru u Interu licitiralo se sa nekoliko imena, a izbor uprave "neroazura" je  pao na Stefana Piolija, trenera koji je vodio brojne italijanske fudbalere.

U javnost su isplivali i detalji njegovog ugovora saInterom. Pioli bi trebalo da potpiše ugovor do 30. juna 2018. godine prema kojem će dobiti 1,4 miliona evra do kraja sezone, a onda još dva miliona u narednoj.

Italijanski mediji navode da je u ugovoru naveden i bonus od milion evra ukoliko se Inter plasira u Ligu šampiona, kao i odštetna klauzula sa iznosom koji će mu biti isplaćen u slučaju otkaza.

Pre zvaničnog potpisa ugovora Piolijevi i Interovi advokati rade na tome da reše odnos na relaciji Pioli - Lacio.

Italijanski trener je, naime, dobio otkaz u Laciju u aprilu ove godine nakon čega je na njegovo mesto seo Simone Inzagi, međutim, do zvaničnog raskida saradnje još nije došlo.

"U ovom trenutku Lacio plaća dvojicu trenera i njihove pomoćnike. Što se kluba tiče, on će dati zeleno svetlo da se ovo riješi i da se raskine ugovor sa Piolijem i njegovim stručnim štabom. Nije isključeno da će zbog potpisa morati da dođe u Rim", rekao je advokat Lacija Đan Mikele Đentile za "Gazetu delo sport".

Očekuje se međutim da sve bude rešeno vrlo brzo i da Pioli do kraja dana ili najkasnije sutra postane i zvanično novi trener Intera.

Zanimljivo je da bi Pioli svoj debi na klupi Intera trebalo da ima na čuvenom "derbiju Dela Madonina" protiv velikog rivala - Milana. Ovaj meč je na rasporedu u nedelju, 20. novembra od 20.45 časova, a domaćin će formalno biti Milan.

U stručnom štabu Stefana Piolija naći će se i Valter Samuel, argentinski štoper koji je devet godina nosio dres "neroauza” i bio član tima koji je pod vođstvom Žozea Murinja u sezoni 2009/10 osvojio Skudeto, Kup Italije i Ligu šampiona.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar