Шпанија се ујединила против Барсе... Или Фарсе?!

У Валенсији огорчени због суђења у поразу од Блаугране. Љути су и у Мадриду.

Фудбал 25.10.2016 | 19:30
Шпанија се ујединила против Барсе... Или Фарсе?!
Била је на конопцима, успела је да се врати, али није издржала. У Валенсији сматрају да јој судија Ундијано Маљенко није дозволио. Тачније, да је познати шпански арбитар погурао Барселону до победе од 3:2, коју јој је донео погодак Лионела Месија са пенала у трећем минуту судијске надокнаде.

Сам пенал није споран: прекршај Ајмена Абденура над Луисом Суарезом је био очигледан. Али на Местаљи су мишљења да је први Месијев гол нерегуларан, јер је Суарез био у офсајду приликом шута саиграча и прескочио лопту чиме је несумњиво засметао голману домаћег тима Дијегу Алвесу.

Такође, локални Супер депорте пише и да је Маљенко у другој ситуацији оштетио Слепе мишеве за једанаестерац, те да су се гости недолично понашали приликом прославе трећег гола. Да будемо прецизни, у Валесији кажу да је Нејмар испровоцирао домаће навијаче да флашом гађају фудбалере Барселоне.

"То ради на свом стадиону", грмео је и бесни везиста Валенсије Енцо Перез, један од многих који је после меча учествовао у кошкању у тунелу.

Стога је насловна страна Супер депорте данас жестоко ударила по Блауграни и уместо Барса написала: Фарса!

"Жалосно је, апсолутно жалосно што у шпанском фудбалу имамо овако јадно суђење", коментарише спортски директор Валенсије Гарсија Питарх.

Мадридски медији су наравно пожурили да се придруже критикама каталонског тима, па јеМарка пренела изјаву једног неименованог функционера Реала који каже да су у Краљевском клубу свесни да без макар 100 бодова не могу ни да размишљају о нападу на титулу, јер судије наводно неће дозволити да Барса сезону заврши са мање.

У Барселони се засад не оглашавају. Најбитније је да су бодови освојени. Уз макар једну Маљенкову грешку.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар