Španija se ujedinila protiv Barse... Ili Farse?!

U Valensiji ogorčeni zbog suđenja u porazu od Blaugrane. Ljuti su i u Madridu.

Fudbal 25.10.2016 | 19:30
Španija se ujedinila protiv Barse... Ili Farse?!
Bila je na konopcima, uspela je da se vrati, ali nije izdržala. U Valensiji smatraju da joj sudija Undijano Maljenko nije dozvolio. Tačnije, da je poznati španski arbitar pogurao Barselonu do pobede od 3:2, koju joj je doneo pogodak Lionela Mesija sa penala u trećem minutu sudijske nadoknade.

Sam penal nije sporan: prekršaj Ajmena Abdenura nad Luisom Suarezom je bio očigledan. Ali na Mestalji su mišljenja da je prvi Mesijev gol neregularan, jer je Suarez bio u ofsajdu prilikom šuta saigrača i preskočio loptu čime je nesumnjivo zasmetao golmanu domaćeg tima Dijegu Alvesu.

Takođe, lokalni Super deporte piše i da je Maljenko u drugoj situaciji oštetio Slepe miševe za jedanaesterac, te da su se gosti nedolično ponašali prilikom proslave trećeg gola. Da budemo precizni, u Valesiji kažu da je Nejmar isprovocirao domaće navijače da flašom gađaju fudbalere Barselone.

"To radi na svom stadionu", grmeo je i besni vezista Valensije Enco Perez, jedan od mnogih koji je posle meča učestvovao u koškanju u tunelu.

Stoga je naslovna strana Super deporte danas žestoko udarila po Blaugrani i umesto Barsa napisala: Farsa!

"Žalosno je, apsolutno žalosno što u španskom fudbalu imamo ovako jadno suđenje", komentariše sportski direktor Valensije Garsija Pitarh.

Madridski mediji su naravno požurili da se pridruže kritikama katalonskog tima, pa jeMarka prenela izjavu jednog neimenovanog funkcionera Reala koji kaže da su u Kraljevskom klubu svesni da bez makar 100 bodova ne mogu ni da razmišljaju o napadu na titulu, jer sudije navodno neće dozvoliti da Barsa sezonu završi sa manje.

U Barseloni se zasad ne oglašavaju. Najbitnije je da su bodovi osvojeni. Uz makar jednu Maljenkovu grešku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar