Листа кандидата: Златну лопту осваја...?!

Зна се ко је први и највећи фаворит за престижну награду... Има ли Роналдо правог ривала за Златну лопту? Ту је пола Реала, један Енглез, играч од 100.000.000, Ђиђи Буфон... Франс Фудбал објавио комплетан списак од 30 кандидата за престижно признање...

Фудбал 25.10.2016 | 18:00
Листа кандидата: Златну лопту осваја...?!
Целодневни маркетиншки трик или у очима већине беспотребно малтретирање свеколике јавности којој би свакако било драже да је Франс фудбал одмах објавио списак од 30 кандидата за Златну лопту, односно можда и најпрестижније индивидуално признање у свету фудбала. Било како, битно је да су они коначно ту, иако се чини да ће и ове године, као што је уосталом случај још од 2010, само два имена бити у озбиљном разматрању, ако и толико, јер после трофеја Лиге шампиона са Реалом и освојеног пехара на Европском првенству са Португалијом мало ко сумња у тријумф Кристијана Роналда.

Уосталом, на списку од 30 номинованих своје место су заузела чак шесторица играча Краљевског клуба. Поред Роналда, ту и Лука Модрић, Герет Бејл, Тони Крос и штоперски тандем Серхио Рамос - Пепе. Занимљиво, поред Роналда једини други репрезентативац Португалије међу кандидатима је голман Спортинг Руи Патрисио.

Наравно, на листи је и Роналдов архи-непријатељ Лео Меси, који би статистички можда и могао да стане Порутгалцу уз раме, али како су се на оваквим изборима трофеји углавном додељивали на основу освојених трофеја чини се да је ЦР7 ове године недодирљив.

Од осталих кандидата издвајамо 39-годишњег Ђанлуиђија Буфона, који вероватно никад неће добити Златну лопту, али је свакако заслужио неко признање за животно дело, теЏејмија Вардија, јединог Енглеза на листи и човека који је доживео да за само неколико сезона пређе пут од аматерског фудбала до пробраног друштва најбољих на планети. Ту су и од овог лета најскупљи у историји фудбал Пол Погба, па Дмитри Паје..

И да не помињемо баш све одвојено: имена свих номинованих. Редом, онако како их је пуштао Франс Фудбал:

Серхио Кун Агуеро (Манчестер Сити), Пјер Емерик Обамејан (Борусија Дортмунд), Ђанлуиђи Буфон (Јувентус), Герет Бејл (Реал Мадрид), Кристијано Роналдо (Реал Мадрид), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), Дијего Годин (Атлетико Мадрид), Пауло Дибала (Јувентус),Гонзало Игуаин (Јувентус) и Кевин де Брујне (Манчестер Сити), Роберт Левандовски (Бајерн Минхен), Златан Ибрахимовић (Манчестер јунајтед), Андрес Инијеста (Барселона), Тони Крос(Реал Мадирд), Коке (Атлетико Мадрид), Уго Лорис (Тотенхем), Ријад Марез (Лестер Сити),Лионел Меси (Барселона), Лука Модрић (Реал Мадрид), Томас Милер (Бајерн), Мануел Нојер(Бајерн), Нејмар (Барселона), Димитри Паје (Вест Хем), Пепе (Реал Мадрид), Пол Погба(Манчестер јунајтед), Руи Патрисио (Спортинг), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Луис Суарез(Барселона), Џејми Варди (Лестер), Артуро Видал (Бајерн)

Подсетимо, награда Франс фудбала додељивала се у периоду од 1956. до 2009. после чега је пао договор да се она најбољем играчу света уручује у сарадњи са ФИФА (Светска фудбалска федерација). Њени победници у том периоду били су Лионел Меси (2010, 2011, 2012, 2015) и Кристијано Роналдо (2013, 2014).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар