Lista kandidata: Zlatnu loptu osvaja...?!

Zna se ko je prvi i najveći favorit za prestižnu nagradu... Ima li Ronaldo pravog rivala za Zlatnu loptu? Tu je pola Reala, jedan Englez, igrač od 100.000.000, Điđi Bufon... Frans Fudbal objavio kompletan spisak od 30 kandidata za prestižno priznanje...

Fudbal 25.10.2016 | 18:00
Lista kandidata: Zlatnu loptu osvaja...?!
Celodnevni marketinški trik ili u očima većine bespotrebno maltretiranje svekolike javnosti kojoj bi svakako bilo draže da je Frans fudbal odmah objavio spisak od 30 kandidata za Zlatnu loptu, odnosno možda i najprestižnije individualno priznanje u svetu fudbala. Bilo kako, bitno je da su oni konačno tu, iako se čini da će i ove godine, kao što je uostalom slučaj još od 2010, samo dva imena biti u ozbiljnom razmatranju, ako i toliko, jer posle trofeja Lige šampiona sa Realom i osvojenog pehara na Evropskom prvenstvu sa Portugalijom malo ko sumnja u trijumf Kristijana Ronalda.

Uostalom, na spisku od 30 nominovanih svoje mesto su zauzela čak šestorica igrača Kraljevskog kluba. Pored Ronalda, tu i Luka Modrić, Geret Bejl, Toni Kros i štoperski tandem Serhio Ramos - Pepe. Zanimljivo, pored Ronalda jedini drugi reprezentativac Portugalije među kandidatima je golman Sporting Rui Patrisio.

Naravno, na listi je i Ronaldov arhi-neprijatelj Leo Mesi, koji bi statistički možda i mogao da stane Porutgalcu uz rame, ali kako su se na ovakvim izborima trofeji uglavnom dodeljivali na osnovu osvojenih trofeja čini se da je CR7 ove godine nedodirljiv.

Od ostalih kandidata izdvajamo 39-godišnjeg Đanluiđija Bufona, koji verovatno nikad neće dobiti Zlatnu loptu, ali je svakako zaslužio neko priznanje za životno delo, teDžejmija Vardija, jedinog Engleza na listi i čoveka koji je doživeo da za samo nekoliko sezona pređe put od amaterskog fudbala do probranog društva najboljih na planeti. Tu su i od ovog leta najskuplji u istoriji fudbal Pol Pogba, pa Dmitri Paje..

I da ne pominjemo baš sve odvojeno: imena svih nominovanih. Redom, onako kako ih je puštao Frans Fudbal:

Serhio Kun Aguero (Mančester Siti), Pjer Emerik Obamejan (Borusija Dortmund), Đanluiđi Bufon (Juventus), Geret Bejl (Real Madrid), Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Dijego Godin (Atletiko Madrid), Paulo Dibala (Juventus),Gonzalo Iguain (Juventus) i Kevin de Brujne (Mančester Siti), Robert Levandovski (Bajern Minhen), Zlatan Ibrahimović (Mančester junajted), Andres Inijesta (Barselona), Toni Kros(Real Madird), Koke (Atletiko Madrid), Ugo Loris (Totenhem), Rijad Marez (Lester Siti),Lionel Mesi (Barselona), Luka Modrić (Real Madrid), Tomas Miler (Bajern), Manuel Nojer(Bajern), Nejmar (Barselona), Dimitri Paje (Vest Hem), Pepe (Real Madrid), Pol Pogba(Mančester junajted), Rui Patrisio (Sporting), Serhio Ramos (Real Madrid), Luis Suarez(Barselona), Džejmi Vardi (Lester), Arturo Vidal (Bajern)

Podsetimo, nagrada Frans fudbala dodeljivala se u periodu od 1956. do 2009. posle čega je pao dogovor da se ona najboljem igraču sveta uručuje u saradnji sa FIFA (Svetska fudbalska federacija). Njeni pobednici u tom periodu bili su Lionel Mesi (2010, 2011, 2012, 2015) i Kristijano Ronaldo (2013, 2014).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar