Вријеме је за Евролигу! Звезда, пакао бившег "Пионира" и појачана Дарушафака!

Долази, не долази, ипак је стигао. Са дозом неповерења од стране навијача Милко Бјелица вратио се у Црвену звезду и одмах демантовао све "неверне Томе". Након 10 година играња у иностранству, са богатим евролигашким искуством истинско је појачање за чету Дејана Радоњића која се окреће изазовима у најјачем клупском такмичењу.

Кошарка 12.10.2016 | 15:45
Вријеме је за Евролигу! Звезда, пакао бившег "Пионира" и појачана Дарушафака!
Кошаркаши Црвене звезде, после убедљивих победа на старту АБА лиге и јадранске доминације, спремни су за почетак Евролиге у историјском формату - 16 клубова и 30 кола у лигашком систему играња свако са сваким!

Регионални и домаћи шампион декласирао је редом МЗТ, Цедевиту, Задар и Мега Лекс, а Бјелица (32) је чврсто на земљи. Највеће искушење до сада чека их у четвртак (21), када у халу "Александар Николић" стиже силно појачана Дарушафака.

- Мислим да нико од нас није очекивао да ћемо овако убедљиво да побеђујемо на почетку сезоне. Баш смо добро кренули. Међутим, тек ћемо против Дарушафаке видети где смо и шта смо, посебно у новом формату Евролиге - каже Бјелица за "Блиц".

Крилни центар (207 цм), који покрива и позицију "петице", за Звезду ће дебитовати у Евролиги управо против бившег клуба. Прошле сезоне је успешно носио дрес тима из Истанбула, са просеком од 7,5 поена и нешто мање од четири скока по мечу. Сада ће бити на црвено-белој страни терена и имаће ветар у леђа са крцатих трибина бившег "Пионира" у режији више од 6.000 ватрених навијача.

- Нисам посебно узбуђен због меча са Дарушафаком на евролигашкој премијери. Имају новог тренера Дејвида Блата и промењено је шест, седам играча. Долази у доста измењеном саставу у односу на прошлу сезону. Током припремних мечева и рачунајући прво коло турског првенства нема пораз. Очекује нас изузетно тешка утакмица - упозорава Бјелица.

У вишегодишњој каријери наступао је за клубове широм Европе.

- Никада ни са једном екипом у којој сам играо нисам имао овако силовит и убедљив старт. Најважније да наставимо овако да радимо и да се концентришемо само на себе, а Евролига ће показати где припадамо.

Бјелица, као најстарији у екипи састављеној само од домаћих играча, уноси неопходну сигурност у рекет и одлично се допуњује са Огњеном Кузмићем.

Звезда је одлучно кренула у одбрану јадранског трона, на реду је почетак европске одисеје. Пут у непознато за све због новог, лигашког формата, а први ривал је силно мотивисан. Са Дејвидом Блатом на клупи, бившим НБА тренером, уз бројна звучна имена у тиму, јасно је да ће Дарушафака бити прави изазов за црвено-беле.

Бјелицу највише фаулирају

Милко Бјелица је Звездин играч са највише изнуђених фаулова, 14 од почетка сезоне, испред Јовића са 11 и Дангубића са 10. Једино он је извео двоцифрен број слободних бацања, погодио их је 11 из 14 покушаја.

Евролига, 1. коло:

Среда:

Реал - Олимпијакос    21

Четвртак:

Галатасарај - ЦСКА Москва    19

Армани - Макаби    20

Ц. звезда - Дарушафака    21

Петак:

Уникс - Барселона    18

Фенербахче - Бамберг    19.30

ПАО - Жалгирис    20.15

Лаборал - Ефес    21

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар