Vrijeme je za Evroligu! Zvezda, pakao bivšeg "Pionira" i pojačana Darušafaka!

Dolazi, ne dolazi, ipak je stigao. Sa dozom nepoverenja od strane navijača Milko Bjelica vratio se u Crvenu zvezdu i odmah demantovao sve "neverne Tome". Nakon 10 godina igranja u inostranstvu, sa bogatim evroligaškim iskustvom istinsko je pojačanje za četu Dejana Radonjića koja se okreće izazovima u najjačem klupskom takmičenju.

Košarka 12.10.2016 | 15:45
Vrijeme je za Evroligu! Zvezda, pakao bivšeg "Pionira" i pojačana Darušafaka!
Košarkaši Crvene zvezde, posle ubedljivih pobeda na startu ABA lige i jadranske dominacije, spremni su za početak Evrolige u istorijskom formatu - 16 klubova i 30 kola u ligaškom sistemu igranja svako sa svakim!

Regionalni i domaći šampion deklasirao je redom MZT, Cedevitu, Zadar i Mega Leks, a Bjelica (32) je čvrsto na zemlji. Najveće iskušenje do sada čeka ih u četvrtak (21), kada u halu "Aleksandar Nikolić" stiže silno pojačana Darušafaka.

- Mislim da niko od nas nije očekivao da ćemo ovako ubedljivo da pobeđujemo na početku sezone. Baš smo dobro krenuli. Međutim, tek ćemo protiv Darušafake videti gde smo i šta smo, posebno u novom formatu Evrolige - kaže Bjelica za "Blic".

Krilni centar (207 cm), koji pokriva i poziciju "petice", za Zvezdu će debitovati u Evroligi upravo protiv bivšeg kluba. Prošle sezone je uspešno nosio dres tima iz Istanbula, sa prosekom od 7,5 poena i nešto manje od četiri skoka po meču. Sada će biti na crveno-beloj strani terena i imaće vetar u leđa sa krcatih tribina bivšeg "Pionira" u režiji više od 6.000 vatrenih navijača.

- Nisam posebno uzbuđen zbog meča sa Darušafakom na evroligaškoj premijeri. Imaju novog trenera Dejvida Blata i promenjeno je šest, sedam igrača. Dolazi u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Tokom pripremnih mečeva i računajući prvo kolo turskog prvenstva nema poraz. Očekuje nas izuzetno teška utakmica - upozorava Bjelica.

U višegodišnjoj karijeri nastupao je za klubove širom Evrope.

- Nikada ni sa jednom ekipom u kojoj sam igrao nisam imao ovako silovit i ubedljiv start. Najvažnije da nastavimo ovako da radimo i da se koncentrišemo samo na sebe, a Evroliga će pokazati gde pripadamo.

Bjelica, kao najstariji u ekipi sastavljenoj samo od domaćih igrača, unosi neophodnu sigurnost u reket i odlično se dopunjuje sa Ognjenom Kuzmićem.

Zvezda je odlučno krenula u odbranu jadranskog trona, na redu je početak evropske odiseje. Put u nepoznato za sve zbog novog, ligaškog formata, a prvi rival je silno motivisan. Sa Dejvidom Blatom na klupi, bivšim NBA trenerom, uz brojna zvučna imena u timu, jasno je da će Darušafaka biti pravi izazov za crveno-bele.

Bjelicu najviše fauliraju

Milko Bjelica je Zvezdin igrač sa najviše iznuđenih faulova, 14 od početka sezone, ispred Jovića sa 11 i Dangubića sa 10. Jedino on je izveo dvocifren broj slobodnih bacanja, pogodio ih je 11 iz 14 pokušaja.

Evroliga, 1. kolo:

Sreda:

Real - Olimpijakos    21

Četvrtak:

Galatasaraj - CSKA Moskva    19

Armani - Makabi    20

C. zvezda - Darušafaka    21

Petak:

Uniks - Barselona    18

Fenerbahče - Bamberg    19.30

PAO - Žalgiris    20.15

Laboral - Efes    21

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar