КК Црвена Звезда: Новинари, нема снимања на мечевима Евролиге!

Нова правила Евролиге и компаније ИМГ строго забрањују свим акредитованим представницима медија било какво снимање и дељење видео материјала са утакмица.

Кошарка 12.10.2016 | 18:15
КК Црвена Звезда: Новинари, нема снимања на мечевима Евролиге!
То је до сада била уобичајена пракса на кошаркашким утакмицама у Србији.

Бројни новинари су путем својих телефона снимали кратке видео записе атрактивних потеза или фотографије и делили их путем друштвених мрежа, али је то од ове сезоне строго забрањено.

У допису Евролиге клубовима и медијима наводи се да ће свако ко буде то чинио током утакмице, или за кога се накнадно утврди да је делио материјал са мечева, остати без акредитације за целу сезону.

"Потпуно је забрањено свим акредитованим представницима медија, осим власницима права преноса, да снимају, репродукују или деле на било којој платформи било какве снимке унутар дворане почев од 30 минута пре почетка утакмице до њеног завршетка", наводи се у допису Евролиге.

Медији ће након утакмице моћи да снимају и деле материјал који није директан пренос из свих медијских простора: прес конференција, микс-зоне и свлачионица.

Нова правила су уведена када је компанија ИМГ постала партнер Евролиге, а она служе да потпуно заштите емитере и власнике права, што је у Србији Спортклуб.

Како је Бети речено у неформалним разговорима у Звезди и Спортклубу, компанија ИМГ ће послати своје представнике на утакмицу да провере да ли су испуњени сви нови стандарди и да ли се правила доследно спроводе.

Звезда такмичење у Евролиги почиње у четвртак од 21.00 утакмицом са Дарушафаком.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар