Сутра расправа о празницима у Српској

Тим Народне скупштине Републике Српске за припрему приједлога захтјева за преиспитивање одлуке Уставног суда БиХ о Дану Републике, сутра ће разматрати могућа рјешења у Закону о празницима Републике Српске у контексту примјене ове одлуке и резултата републичког референдума.

Република Српска 06.10.2016 | 16:01
Сутра расправа о празницима у Српској
Након консултација Тима, требало би да буде јасније, у којем ће од три модалитета законско рјешење, прво размотрити Влада Српске, а затим и Народна скупштина. Обавеза свих у Српској јесте очувати њен субјективитет и идентитет кроз Дан Републике који је историјска чињеница и ниједним актом не може бити доведен у питање, поручује предсједник скупштинског тима Миле Дмичић.

Нови Закон, измјене и допуне или само допуне постојећег Закона о празницима Републике Српске – ово је дилема коју ће скупштински тим покушати да разријеши на сљедећим консултацијама.

"Не постоји никакав приједлог текста, имамо на столу само мноштво идеја", рекао је Дмичић.

Рјешење које би прихватио Уставни суд БиХ, а које је у складу са вољом грађана Српске да је 9. јануар Дан Републике који треба славити, посао је, који, упозорава Дмичић, не може бити завршен преко ноћи.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

06.10.2016 15:09

Када слепац слепца води оба це упасти у рупу из којег излаза нема. Када америцки градјани не буду морали да славе америцке празнике који за поједине Американце не знаце много јер су они родјени и насељени у АМЕРИЦИ послије прогласења америцке независности тада неце морати да славе 9. јануар ни градјани РС. До тада сви градјану РС по угледу на Америку требали би да славе 9 јануар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

06.10.2016 18:45

То је есенција мудрости и памети медј нама србљем....ових двадесет еминенција це изнаци историјско ресење за највеце питања за опстанак расе нас срба.А то је да ли да 9 јануар буде дан републике или празник републике....теска облука је пред њима а ми са зебњом исцекујемо одлуку при том не сумњајуци у мидрост еxперата.У супротном цемо изумрети.

Name

Драган

06.10.2016 15:26

Анде да ми то мало појаснимо.Државни празник је дан кад нико у држави не ради а запосленима је плаћен.Друго је верски празник,опет се не ради запосленима је плаћен,а слави га ко хоће.Тих празника смије бити скупа највише 12 дана у години.И крај приче. Ако правите државни празник а да може и да се не слави е онда то није државни празник,јер тај који га не жели он ни државу као такву не признаје и њему се не покорава та држава.

ОДГОВОРИТЕ