Sutra rasprava o praznicima u Srpskoj

Tim Narodne skupštine Republike Srpske za pripremu prijedloga zahtjeva za preispitivanje odluke Ustavnog suda BiH o Danu Republike, sutra će razmatrati moguća rješenja u Zakonu o praznicima Republike Srpske u kontekstu primjene ove odluke i rezultata republičkog referenduma.

Republika Srpska 06.10.2016 | 16:01
Sutra rasprava o praznicima u Srpskoj
Nakon konsultacija Tima, trebalo bi da bude jasnije, u kojem će od tri modaliteta zakonsko rješenje, prvo razmotriti Vlada Srpske, a zatim i Narodna skupština. Obaveza svih u Srpskoj jeste očuvati njen subjektivitet i identitet kroz Dan Republike koji je istorijska činjenica i nijednim aktom ne može biti doveden u pitanje, poručuje predsjednik skupštinskog tima Mile Dmičić.

Novi Zakon, izmjene i dopune ili samo dopune postojećeg Zakona o praznicima Republike Srpske – ovo je dilema koju će skupštinski tim pokušati da razriješi na sljedećim konsultacijama.

"Ne postoji nikakav prijedlog teksta, imamo na stolu samo mnoštvo ideja", rekao je Dmičić.

Rješenje koje bi prihvatio Ustavni sud BiH, a koje je u skladu sa voljom građana Srpske da je 9. januar Dan Republike koji treba slaviti, posao je, koji, upozorava Dmičić, ne može biti završen preko noći.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

06.10.2016 15:09

Kada slepac slepca vodi oba ce upasti u rupu iz kojeg izlaza nema. Kada americki gradjani ne budu morali da slave americke praznike koji za pojedine Amerikance ne znace mnogo jer su oni rodjeni i naseljeni u AMERICI poslije proglasenja americke nezavisnosti tada nece morati da slave 9. januar ni gradjani RS. Do tada svi gradjanu RS po ugledu na Ameriku trebali bi da slave 9 januar!

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

06.10.2016 18:45

To je esencija mudrosti i pameti medj nama srbljem....ovih dvadeset eminencija ce iznaci istorijsko resenje za najvece pitanja za opstanak rase nas srba.A to je da li da 9 januar bude dan republike ili praznik republike....teska obluka je pred njima a mi sa zebnjom iscekujemo odluku pri tom ne sumnjajuci u midrost experata.U suprotnom cemo izumreti.

Name

Драган

06.10.2016 15:26

Анде да ми то мало појаснимо.Државни празник је дан кад нико у држави не ради а запосленима је плаћен.Друго је верски празник,опет се не ради запосленима је плаћен,а слави га ко хоће.Тих празника смије бити скупа највише 12 дана у години.И крај приче. Ако правите државни празник а да може и да се не слави е онда то није државни празник,јер тај који га не жели он ни државу као такву не признаје и њему се не покорава та држава.

ODGOVORITE