Селектор Бугарске нови тренер загребачког Динама!

Селектор фудбалске репрезентације Бугарске Ивајло Петев биће нови тренер загребачког Динама, преноси Индеx.хр. Ивајло Петев (41) напушта селекторску клупу бугарске репрезентације да би преузео загребачки Динамо, пишу бугарски и хрватски медији. Био тренер Левског ЈЕДАН ДАН.

Фудбал 27.09.2016 | 10:00
Селектор Бугарске нови тренер загребачког Динама!
Ову информацију је у изјави за хрватски портал практично потврдио и председник "модрих" Мирко Баришић речима да су преговори са некадашњим тренером Лудогореца у завршној фази.

Петев је прошле године преузео Бугарску, а сем Лудогореца, радио је у Левском и АЕЛ-у из Лимасола.

Он ће на клупи хрватског шампиона наследити Златка Крањчара, који је недавно поднео оставку после катастрофалног пораза од Ријеке 5:2.

Дакле, нови тренер загребачког Динама, учесника Лиге шампиона, биће 41-годишњи Бугарин Ивајло Петев.

Ову вест пренели су и бугарски и хрватски медији, а потврдио је потпредседник Бугарског фудбалског савеза Јордан Лечков.

"То је одлука Петева, а не нашег Савеза. Петев жели да иде и ми ту не можемо ништа. За дан, два ћемо сазнати ко ће преузети национални тим", рекао је Лечков за спортал.бг.

Петев је играчку каријеру почео у Литексу, а занимљиво је да је тек са 32 године први и једини пут напустио Бугарску, отишавши у грчку Трикалу.

Иако је млад ушао у тренерске воде, сматра се за архитекту бугарског фудбалског чуда - Лудогореца. Под вођством Петева, Лудогорец је 2011. године ушао у прву бугарску лигу, а потом, у наредне две сезоне, освајао титуле шампиона државе.

Занимљиво је да му је управио загребачки Динамо "дошао главе" као тренеру, у првом изласку у Европу. У другом колу квалификација за Лигу шампиона 2012. године, управо је Динамо избацио Лудогорец, уз доста среће, поготком у надокнади времена.

Још једна занимљивост у вези са Петевом.

Он је један од ретких тренера, ако не и једини, чији је ангажман у неком клубу трајао само ЈЕДАН ДАН.

Левски из Софије га је ангажовао 8. октобра 2013. што се није свидело навијачима (због његових ранијих изјава), па су упали на конференцију за новинаре, на којој је била његова промоција у тренера клуба, скинули су му дрес и отерали га из просторије. Дан касније Петев је дао оставку.

Подсетите се тог детаља из његове каријере...



Од 2014. године био је селектор бугарске репрезентације.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар