Selektor Bugarske novi trener zagrebačkog Dinama!

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Ivajlo Petev biće novi trener zagrebačkog Dinama, prenosi Index.hr. Ivajlo Petev (41) napušta selektorsku klupu bugarske reprezentacije da bi preuzeo zagrebački Dinamo, pišu bugarski i hrvatski mediji. Bio trener Levskog JEDAN DAN.

Fudbal 27.09.2016 | 10:00
Selektor Bugarske novi trener zagrebačkog Dinama!
Ovu informaciju je u izjavi za hrvatski portal praktično potvrdio i predsednik "modrih" Mirko Barišić rečima da su pregovori sa nekadašnjim trenerom Ludogoreca u završnoj fazi.

Petev je prošle godine preuzeo Bugarsku, a sem Ludogoreca, radio je u Levskom i AEL-u iz Limasola.

On će na klupi hrvatskog šampiona naslediti Zlatka Kranjčara, koji je nedavno podneo ostavku posle katastrofalnog poraza od Rijeke 5:2.

Dakle, novi trener zagrebačkog Dinama, učesnika Lige šampiona, biće 41-godišnji Bugarin Ivajlo Petev.

Ovu vest preneli su i bugarski i hrvatski mediji, a potvrdio je potpredsednik Bugarskog fudbalskog saveza Jordan Lečkov.

"To je odluka Peteva, a ne našeg Saveza. Petev želi da ide i mi tu ne možemo ništa. Za dan, dva ćemo saznati ko će preuzeti nacionalni tim", rekao je Lečkov za sportal.bg.

Petev je igračku karijeru počeo u Liteksu, a zanimljivo je da je tek sa 32 godine prvi i jedini put napustio Bugarsku, otišavši u grčku Trikalu.

Iako je mlad ušao u trenerske vode, smatra se za arhitektu bugarskog fudbalskog čuda - Ludogoreca. Pod vođstvom Peteva, Ludogorec je 2011. godine ušao u prvu bugarsku ligu, a potom, u naredne dve sezone, osvajao titule šampiona države.

Zanimljivo je da mu je upravio zagrebački Dinamo "došao glave" kao treneru, u prvom izlasku u Evropu. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2012. godine, upravo je Dinamo izbacio Ludogorec, uz dosta sreće, pogotkom u nadoknadi vremena.

Još jedna zanimljivost u vezi sa Petevom.

On je jedan od retkih trenera, ako ne i jedini, čiji je angažman u nekom klubu trajao samo JEDAN DAN.

Levski iz Sofije ga je angažovao 8. oktobra 2013. što se nije svidelo navijačima (zbog njegovih ranijih izjava), pa su upali na konferenciju za novinare, na kojoj je bila njegova promocija u trenera kluba, skinuli su mu dres i oterali ga iz prostorije. Dan kasnije Petev je dao ostavku.

Podsetite se tog detalja iz njegove karijere...



Od 2014. godine bio je selektor bugarske reprezentacije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar