Посјета представника Чешке амбасаде

Представници амбасаде Ческе републике у БиХ и Привредне коморе ове земље посјетили су Зворник због успостављања привредне сарадње, посебно са Компанијом „Алумина“, али и у областима металске индустрије и заштите животне средине.

Република Српска 22.09.2016 | 17:00
Посјета представника Чешке амбасаде
Чеси су исказали интересовање за улагање у Компанију „Алумина“ као и у остале области, а град Зворник је спреман да им понуди простор индустријске зоне у Каракају.

“Циљ нашег данашњег састанка јесте презентација онога што Зворник може да понуди компанијама из Чешке Републике и да се сарадња осим `Алумине` продуби на још неке колективе, као и да чешки инвеститори нађу свој интерес за изградњу неког привредног субјекта и у нашој индустријској зони”, истакао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Представник Министарства металске индустрије и трговине Чешке Сотопек Чех изјавио је да су разговори са запосленима у “Алумини” већ почели, како би се ријешили неки од проблема ове компаније, као што је заштита животне средине и повећање ефикасности рада.

Осим представника амбасаде Ческе у БиХ, разговору су присуствовали и представници два ческа предузећа заинтересована да отворе своја представништва.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гуз

22.09.2016 22:18

Ето меда дебеломе

ОДГОВОРИТЕ