Posjeta predstavnika Češke ambasade

Predstavnici ambasade Česke republike u BiH i Privredne komore ove zemlje posjetili su Zvornik zbog uspostavljanja privredne saradnje, posebno sa Kompanijom „Alumina“, ali i u oblastima metalske industrije i zaštite životne sredine.

Republika Srpska 22.09.2016 | 17:00
Posjeta predstavnika Češke ambasade
Česi su iskazali interesovanje za ulaganje u Kompaniju „Alumina“ kao i u ostale oblasti, a grad Zvornik je spreman da im ponudi prostor industrijske zone u Karakaju.

“Cilj našeg današnjeg sastanka jeste prezentacija onoga što Zvornik može da ponudi kompanijama iz Češke Republike i da se saradnja osim `Alumine` produbi na još neke kolektive, kao i da češki investitori nađu svoj interes za izgradnju nekog privrednog subjekta i u našoj industrijskoj zoni”, istakao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Predstavnik Ministarstva metalske industrije i trgovine Češke Sotopek Čeh izjavio je da su razgovori sa zaposlenima u “Alumini” već počeli, kako bi se riješili neki od problema ove kompanije, kao što je zaštita životne sredine i povećanje efikasnosti rada.

Osim predstavnika ambasade Česke u BiH, razgovoru su prisustvovali i predstavnici dva česka preduzeća zainteresovana da otvore svoja predstavništva.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Guz

22.09.2016 22:18

Eto meda debelome

ODGOVORITE