На билбордима у Херцеговини и Ким

У трци за политичке позиције кандидати су облијепили градове и општине БиХ плакатима са својим ликовима, али не само својим.

Република Српска 22.09.2016 | 13:27
На билбордима у Херцеговини и Ким
Раније је примјећено да се на плакатима и билбордима налазе ликови предсједника Русије Владимира Путина и предсједника СРС, Војислава Шешеља, а сада се у Западној Херцеговини, тачније у Читлуку на билбордима појавио и Ким Џонг Ун, предсједник Сјеверне Кореје.

Са војничким поздравом, на плакатима са ликом сјевернокорејског лидера поручује се: "Ипак је било превише 30 година једне власти".

Како је плакате поставила Независна листа за Хрватски сабор генерал Жељко Гласновић, претпоставља се да се они већином односе на превремене парламентарне изборе за Хрватски сабор који су одржани 11. септембра, али и даље нису уклоњене, пред локалне изборе у Босни и Херцеговини, па се могу протумачити на више начина.

То је посебно из разлога што су плакати истог садржаја са сјевернокорејским лидером Ким Џонг Уном и истим порукама и они које је поставио Хрватски савез ХКДУ Храст који се бори на локалним изборима у БиХ са својим кандидатима.

Интересантно је и то да на плакатима у западној Херцеговини, за разлику од источне, нема ликова предсједника нити лидера странака из власти на нивоу БиХ или Федерације БиХ.

У Босни и Херцеговини ће се 2. октобра одржати локални избори. На њима су у трци за посланике у локалним скупштинама и за позиције градоначелника такмичи више од 30.000 кандидата, што је готово један одсто укупног броја становника БиХ, према попису становништва из 2013. године.

Извор: Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

22.09.2016 11:31

Свима нам је УДБА судба.

ОДГОВОРИТЕ