Na bilbordima u Hercegovini i Kim

U trci za političke pozicije kandidati su oblijepili gradove i opštine BiH plakatima sa svojim likovima, ali ne samo svojim.

Republika Srpska 22.09.2016 | 13:27
Na bilbordima u Hercegovini i Kim
Ranije je primjećeno da se na plakatima i bilbordima nalaze likovi predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika SRS, Vojislava Šešelja, a sada se u Zapadnoj Hercegovini, tačnije u Čitluku na bilbordima pojavio i Kim Džong Un, predsjednik Sjeverne Koreje.

Sa vojničkim pozdravom, na plakatima sa likom sjevernokorejskog lidera poručuje se: "Ipak je bilo previše 30 godina jedne vlasti".

Kako je plakate postavila Nezavisna lista za Hrvatski sabor general Željko Glasnović, pretpostavlja se da se oni većinom odnose na prevremene parlamentarne izbore za Hrvatski sabor koji su održani 11. septembra, ali i dalje nisu uklonjene, pred lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, pa se mogu protumačiti na više načina.

To je posebno iz razloga što su plakati istog sadržaja sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom i istim porukama i oni koje je postavio Hrvatski savez HKDU Hrast koji se bori na lokalnim izborima u BiH sa svojim kandidatima.

Interesantno je i to da na plakatima u zapadnoj Hercegovini, za razliku od istočne, nema likova predsjednika niti lidera stranaka iz vlasti na nivou BiH ili Federacije BiH.

U Bosni i Hercegovini će se 2. oktobra održati lokalni izbori. Na njima su u trci za poslanike u lokalnim skupštinama i za pozicije gradonačelnika takmiči više od 30.000 kandidata, što je gotovo jedan odsto ukupnog broja stanovnika BiH, prema popisu stanovništva iz 2013. godine.

Izvor: Anadolija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

22.09.2016 13:31

Svima nam je UDBA sudba.

ODGOVORITE