Радници открили највеће тајне са крузера

Иако крстарења на крузерима делују као путовања из снова, далеко су од меда и млека, тврди крупије познат као Блејк, који је шест година радио на два крузера - једном луксузном и једном јефтинијем.

Путовања 21.09.2016 | 10:07
Радници открили највеће тајне са крузера
Блејк је недавно објаснио да је једна од најшокантнијих ствари које је открио чињеница да већина запослених на крузерима има сексуалне односе и нико никоме није веран, пише Даилy Маил.

“Сећам се једног пара за који су сви мислили да ће се венчати, али мушкарцу је истекао уговор месец дана пре њеног, па се вратио у Уругвај где је хтео да чека партнерку. Није још ни слетео, а она је већ била с другим”, рекао је.

Блејк пише да висина његове плате по првом уговору који је потписао била 950 долара и да му је одузета свака напојница коју би добио. Међутим, каже да није био у најгорем положају - поједини чланови послуге зарађивали су тек 200 долара месечно.

Са лошим условима становања тешко се носио. Собу од четири и по квадрата делио је с другим мушкарцем, а то је био готово упола мањи простор од уобичајене гостинске собе. Како би добио што више простора, научио је да се спакује тако да му готово цео живот стане у уски ормарић.

Што се гостију тиче, Блејк је навео да они најбогатији умеју да буду најгори. Сећа се једног америчког магната који је волео да се коцка. Једне ноћи жена је случајно окренула једну његову коцкицу након што их је бацио, а он је изгубио неколико стотина долара.

“Гурнуо ме је и шапнуо ми да видим како ће је сад расплакати”, каже Блејк, а богаташ је почео да виче на жену, вређа је и псује све док се стварно није расплакала.

Овај анонимни запослени радник није једини који је незадовољан радом на крузеру. Брајан Дејвид Брунс, који данас живи у Лас Вегасу, почео је да ради на крузеру с 30 година и први је Американац у историји који је на “Царнивал Цруисе Лине” одрадио комплетан уговор без прекида. Своја искуства, која је поделио у књизи ‘Цруисе Цонфидентиа’ налик су Блејковим.

Рекао је да је понекад било врло тешко одржати професионалност, нарочито с гостима који би се непрестано жалили или алкохоличарима. Зато је посада себи давала одушка иза затворених врата.

“Имали смо надимке за различите националности, али углавном се вртело око дебелих Западњака, нарочито Американаца. У ресторану смо о гостима често причали као о ‘кравама’ и ‘воловима’ што и није далеко од истине јер многи од њих по цео дан једу. Што се тиче понашања гостију, мислим да је највећи проблем кад се неко ‘дебело’ напије. У књизи описујем и ситуацију с једном ужасном, гојазном, гротескном породицом која је моју колегиницу, помоћну конобарицу, усред вечере довела до потпуног нервног слома. То је за мене био један од најгорих тренутака у животу’, каже Брунс.

Открио је и да су многи запослени попут њега радили по сто сати недељно, 15 недеља узастопно.

“Посао никад не престаје и заправо је ропски. У Америци, на пример, охрабрујемо запослене, они имају своја права, свој глас и поштовање. Чланови посаде на броду немају ништа од тога”, каже и додаје: “Најгора ствар је то што те корпорација поседује. Они контролишу шта једеш, кад једеш, кад можеш да идеш до тоалета, колика је температура ваздуха у твојој у кабини, све. Ако сте тај дан одрадили 12 сати, али си им потребан још четири сата, нико те ништа не пита, само радиш”.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Босњак_Приједор

21.09.2016 09:09

Хај макар се је.ете... :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

21.09.2016 10:15

Јаких ми тајни а и вијести.

Name

Србин Приједор

21.09.2016 12:36

Нек си ти нама рекао да си бошњак,шта ћеш у Републици Српској ако си бошњак,зар нисте протјерани.

Name

Истина

21.09.2016 13:22

Па србин приједор покусали сте, о цему постоје многобројни докази, али нисте успјели, не мозете отети босњацку земљу никада....

Name

@Истина

21.09.2016 13:48

Какву босњацку земљу? Прије 600 година нисе било тако, хоцу реци "бабо" ти је био православац, а ви сте само примили Ислам, на силу! То вам није исконска вјера! Али доци це дан кад це те то схватити...

Name

Истина

21.09.2016 17:16

Е ја стварно не могу да вјерујем да сте ви толико глупи... Све и да јесте тако, како ти прицас, а наравно да није, па и Исус ти је био Јевреј, родјен је у јеврејској породици, па ста то треба да знаци?!? По твојој логици сви би се ви требали вратити у ту вјеру, ал оцигледно је да си ти глуп за те ствари. Вјера је ствар појединца и не мозе ти је одредити ни отац ни мати, ако имас несто у глави саберес све и одузмес и опредјелис се за вјеру за коју мислис да је најисправнија...

Name

@Истина

21.09.2016 18:47

Ти ниси муслиман по крви! А твом "баби" је наметнуто! Знаци није својевољно! Тацка! Мојне ми Исуса сад, и то! Јефтине форе. А кад вец спомињес Јевреје, они су "измислили" Ислам за борбу против православаца и католика...

Name

миxер

21.09.2016 19:57

Све интлектуалац до интлектуалца. Памет до памети сто нам је народ паметан и напредан сваста зна.

Name

Хм

21.09.2016 10:55

Циста лаз. За нераднике никад ниста није добро. На крузерима ради доста људи са балкана питајте њих како им је па написите вијест. А не да преносите неке глупости нердника и нељебовица

ОДГОВОРИТЕ
Name

заболе ме

16.11.2016 18:58

Нија лаз драги мој. Царневсл. Цруисе је јос И добар какав је Цариббеан. Вецина ствари у овон тексту је тацна па И то да се ради по 15 сати И то за малу плати. Мапојнице су тхе које спасавају ствар.