Допинг афера: Предсједник АТП-а брани Надала!

Крис Кермод осудио је јавно изношење података о супстанцама које спортисти узимају у терапеутске сврхе и нагласио да у тенису није било кршења прописа.

Тенис 20.09.2016 | 16:45
Допинг афера: Предсједник АТП-а брани Надала!
Хакерска група "Фанцy Беарс", која је упадом у базу података Светске антидопинг агенције (WАДА) дошла до бројних поверљивих података о познатим спортистима, у понедељак је "прозвала" и једног тенисера.

То је Рафаел Надал, за кога је објављено да је 2009. године једном, а 2012. у двонедељном периоду, унео у организам супстанце са листе забрањених.

Неки од раније оптужених спортиста бранили су се тврдњом да није реч о допингу, утолико што су од надлежних добили лекарску дозволу за узимање тих супстанци у терапеутске сврхе (ТУЕ - "Тхерапеутиц усе еxемптион").

Шпански тенисер, освајач 14 гренд слем титула и укупно 46 недеља првопласирани на АТП листи, за сада није реаговао на оптужбе, али јесте Крис Кермод, председник Удружења тениских професионалаца.

"АТП оштро осуђује објављивање личних медицинских информација, које неправедно доводе у питање морал наших играча. Сви захтеви за ТУЕ обрађени су по процедури Тениског антидопинг програма, који је у потпуности у складу са прописима WАДА. Последње објаве представљају кршење приватности, и то тамо где никаква правила нису прекршена", поручио је Кермод у писаној изјави.

Он је додао да ће АТП "остати посвећен борби за очување тениса чистим спортом, са једнаким условима за све".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар