ЛШ: Роналдо се враћа кући, Лисице су на ово чекале још од Звезде, Варшава на ногама - стижу Нијемци!

Биће занимљиво видети како ће Клаудио Ранијери и његов Лестер на дебију успети да се снађе на стадиону Јан Брејдел у Брижу...

Фудбал 14.09.2016 | 20:30
ЛШ: Роналдо се враћа кући, Лисице су на ово чекале још од Звезде, Варшава на ногама - стижу Нијемци!
Наставља се Лига шампиона, а Кристијано Роналдо, најбољи међу најбољима, укрстиће копља са тимом у којем је састао као играч. Ривал мадридског Реала на премијери у Лиги шампиона биће лисабонски Спортинг. Управо против ривала из суседне земље на Пиринејском полуострву Реал ће кренути у одбрану титулу првака Европе.

Обе екипе су у доброј серији од по четири победе и тренутно заиста играју на веомна високом нивоу. Реал и Спортинг до сада су играли четири утакмице у Европи. Два пута је славио краљевски клуб, уз по један рем ии победу лисабонских Лавова.

“За Роналда је ово важна утакмица. Игра против клуба чији је члан био као дечак. То је посебан осећај, али знам колики је професионалац и он увек излази на терен да пружи максимум. Као и увек, када судија буде означио почетак утакмице, Кристијано ће покушати да уради оно што најбоље зна”, рекао је тренер краљевског клуба Зинедин Зидан у најави утакмице.

Биће занимљиво видети како ће Клаудио Ранијери и његов Лестер на дебију успети да се снађе на стадиону Јан Брејдел у Брижу. Ни енглески, ни белгијски шампион не блистају на почетку сезоне и траже излаз из кризе. Тандем Џејми Варди – Ријад Марез ипак би требало да буде довољан за победу, мада је највећа мана Лисица у односу на Бриж недостатак европског искуства.

”Били смо разочарани поразом од Ливерпула, али урадили смо домаћи када је у питању меч са Брижом. Отприлике знамо шта можемо да очекујемо. Важно је да покушамо да наставимо да играмо на онај начин који нам је прошле сезоне донео успех. Не заборавите да је Лестер пре само четири године освојио девето место у Чемпионшипу. Тако да чињеница да сада као прваци Енглеске чекамо први меч у Лиги шампиона представља доказ да смо добро радили", рекао је голман Лисица Каспер Шмајхел уочи гостовања у Белгији.

Занимљиво, Лестер је последњи пут у европским такмичењима играо у септембру 2000. године, када му је ривал била Црвене Звезда у првом колу тадашњег Купа УЕФА. Црвено-бели су тада елиминисали Енглезе, било је 1:1 у Лестеру и 3:1 у Бечу.

После пет година лондонски Тотенхем вратио се на велика врата у Лигу шампиона, а екипу коју веома добро са клупе предводио Маурисио Покетино на премијери очекује дуел на Вемблију са Монаком и то је одлична прилика да се већ сада види, или макар наговести, какви су домети Харија Кејна и другова у Европи. Поготово што Монако у Лондон стиже као екипа која није поражена у прва четири кола фрнауцске Лиге 1. Али, није ни Тотенхем у Премијер лиги и у овај меч ипак улази као фаворит.
Иначе, управа Певаца одлучила је да екипа дочека Монако на Вемблију, јер се на Вајт Харт Лејну изводе грађевински радови.

”На већем терену имате више простора за игру. Такође, противницима је теже да вас притисну, јер имати довољно места и метара за трчање”, сматра аргентински стручњак.

Ова два тима састала су се и прошле године у групној фази, али тада у Лиги Европе. У Лондону су Певци славили убедљиво са 4:1, док је меч у Монаку завршен ремијем 1:1.

Увек када играју Пољаци и Немци уме да буде занимљиво на терену, али и на трибинама. У првом колу ЛШ дебитант Легија ће у Варшави дочекати Борусију Дортмунд. Милионери засад играју по систему топло-хладно, а ништа боља није ни Легија у чије редове се недавно вратио и Мирослав Радовић баш због шансе да заигра у најбољем европском такмичењу. Квалитет је свакако на страни немачког представника и све осим победе Борусије било би изненађење.

Тренер Легије Бесник Хаси већ је имао прилику да одмери снаге са Борусијом када је био тренер Андерлехта пре две године.

“Борусија је једна од најбољих екипе у Европу, дефинитивно су бољи од Легије. Ипак, фудбал је дивна игра и никад не знате шта може да се деси. Сећам се пре две године да смо били у огромним проблемима против Борусије, јер у првих 30 минута нисмо успели да да изнесемо лопту са своје половине”, навео је он.

Доста Пољака претходних година носило је дрес Дортмунда, а један од њих је и Лукас Пишчек.

”Не могу да дочекам утакмицу. Увек је добра атмосфера на стадиону Легије. Имам лепе успомене са тог стадиона јер сам пре девет година у дресу Заглебја у последњем колу првенства освојио шампионску титулу”, присетио се Пишчек претходног доласка на стадион Легије.

Загребачки Динамо, који је претходних година постао малтене редовни учесник елитног такмичења на отварању сезоне гостује Олимпику у Лиону. Претходни међусобни дуел Динамо већ годинама покушава да заборави, јер се завршио победом Француза од невероватних 7:1 на стадиону Жерлан. Оба тима су направила киксеве у домаћим првенствима. Лион је изгубио од Бордоа, а Динамо од Осијека.

Првак Италије Јувентус поход ка европском врху почеће на свом стадиону дуелом са Севиљом, са којом је и прошле године био у истој групи. Стара дама тада је славила на свом, а Севиља на свом терену. Доста интересантно могло би да буде и у дуелу у ЛЕверкузену, где ће домаћи Бајер угостити шампиона Русије, ЦСКА из Москве за који игра иЗоран Тошић.

Прилику да дебитује у Лиги шампиона добиће и доскорашњи нападач Чукаричког Андрија Павловић којег у дресу данског Копенхагена очекује гостовање код Порта на стадиону Драгао. Српски фудбалер већ се уписао два пута у стрелце у квалификацијама за елитно европско такмичење.

Парови првог кола

Среда, 14. септембар:

Група Е:

20.45 Леверкузен – ЦСКА Москва
20.45 Тотенхем – Монако

Група Ф:

20.45 Легија Варшава – Борусија Дортмунд
20.45 Реал Мадрид – Спортинг Лисабон

Група Г

20.45 Бриж – Лестер
20.45 Порто – Копенхаген

Група Х

20.45 Јувентус – Севиља
20.45 Лион – Динамо Загреб

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар