LŠ: Ronaldo se vraća kući, Lisice su na ovo čekale još od Zvezde, Varšava na nogama - stižu Nijemci!

Biće zanimljivo videti kako će Klaudio Ranijeri i njegov Lester na debiju uspeti da se snađe na stadionu Jan Brejdel u Brižu...

Fudbal 14.09.2016 | 20:30
LŠ: Ronaldo se vraća kući, Lisice su na ovo čekale još od Zvezde, Varšava na nogama - stižu Nijemci!
Nastavlja se Liga šampiona, a Kristijano Ronaldo, najbolji među najboljima, ukrstiće koplja sa timom u kojem je sastao kao igrač. Rival madridskog Reala na premijeri u Ligi šampiona biće lisabonski Sporting. Upravo protiv rivala iz susedne zemlje na Pirinejskom poluostrvu Real će krenuti u odbranu titulu prvaka Evrope.

Obe ekipe su u dobroj seriji od po četiri pobede i trenutno zaista igraju na veomna visokom nivou. Real i Sporting do sada su igrali četiri utakmice u Evropi. Dva puta je slavio kraljevski klub, uz po jedan rem ii pobedu lisabonskih Lavova.

“Za Ronalda je ovo važna utakmica. Igra protiv kluba čiji je član bio kao dečak. To je poseban osećaj, ali znam koliki je profesionalac i on uvek izlazi na teren da pruži maksimum. Kao i uvek, kada sudija bude označio početak utakmice, Kristijano će pokušati da uradi ono što najbolje zna”, rekao je trener kraljevskog kluba Zinedin Zidan u najavi utakmice.

Biće zanimljivo videti kako će Klaudio Ranijeri i njegov Lester na debiju uspeti da se snađe na stadionu Jan Brejdel u Brižu. Ni engleski, ni belgijski šampion ne blistaju na početku sezone i traže izlaz iz krize. Tandem Džejmi Vardi – Rijad Marez ipak bi trebalo da bude dovoljan za pobedu, mada je najveća mana Lisica u odnosu na Briž nedostatak evropskog iskustva.

”Bili smo razočarani porazom od Liverpula, ali uradili smo domaći kada je u pitanju meč sa Brižom. Otprilike znamo šta možemo da očekujemo. Važno je da pokušamo da nastavimo da igramo na onaj način koji nam je prošle sezone doneo uspeh. Ne zaboravite da je Lester pre samo četiri godine osvojio deveto mesto u Čempionšipu. Tako da činjenica da sada kao prvaci Engleske čekamo prvi meč u Ligi šampiona predstavlja dokaz da smo dobro radili", rekao je golman Lisica Kasper Šmajhel uoči gostovanja u Belgiji.

Zanimljivo, Lester je poslednji put u evropskim takmičenjima igrao u septembru 2000. godine, kada mu je rival bila Crvene Zvezda u prvom kolu tadašnjeg Kupa UEFA. Crveno-beli su tada eliminisali Engleze, bilo je 1:1 u Lesteru i 3:1 u Beču.

Posle pet godina londonski Totenhem vratio se na velika vrata u Ligu šampiona, a ekipu koju veoma dobro sa klupe predvodio Maurisio Poketino na premijeri očekuje duel na Vembliju sa Monakom i to je odlična prilika da se već sada vidi, ili makar nagovesti, kakvi su dometi Harija Kejna i drugova u Evropi. Pogotovo što Monako u London stiže kao ekipa koja nije poražena u prva četiri kola frnaucske Lige 1. Ali, nije ni Totenhem u Premijer ligi i u ovaj meč ipak ulazi kao favorit.
Inače, uprava Pevaca odlučila je da ekipa dočeka Monako na Vembliju, jer se na Vajt Hart Lejnu izvode građevinski radovi.

”Na većem terenu imate više prostora za igru. Takođe, protivnicima je teže da vas pritisnu, jer imati dovoljno mesta i metara za trčanje”, smatra argentinski stručnjak.

Ova dva tima sastala su se i prošle godine u grupnoj fazi, ali tada u Ligi Evrope. U Londonu su Pevci slavili ubedljivo sa 4:1, dok je meč u Monaku završen remijem 1:1.

Uvek kada igraju Poljaci i Nemci ume da bude zanimljivo na terenu, ali i na tribinama. U prvom kolu LŠ debitant Legija će u Varšavi dočekati Borusiju Dortmund. Milioneri zasad igraju po sistemu toplo-hladno, a ništa bolja nije ni Legija u čije redove se nedavno vratio i Miroslav Radović baš zbog šanse da zaigra u najboljem evropskom takmičenju. Kvalitet je svakako na strani nemačkog predstavnika i sve osim pobede Borusije bilo bi iznenađenje.

Trener Legije Besnik Hasi već je imao priliku da odmeri snage sa Borusijom kada je bio trener Anderlehta pre dve godine.

“Borusija je jedna od najboljih ekipe u Evropu, definitivno su bolji od Legije. Ipak, fudbal je divna igra i nikad ne znate šta može da se desi. Sećam se pre dve godine da smo bili u ogromnim problemima protiv Borusije, jer u prvih 30 minuta nismo uspeli da da iznesemo loptu sa svoje polovine”, naveo je on.

Dosta Poljaka prethodnih godina nosilo je dres Dortmunda, a jedan od njih je i Lukas Pišček.

”Ne mogu da dočekam utakmicu. Uvek je dobra atmosfera na stadionu Legije. Imam lepe uspomene sa tog stadiona jer sam pre devet godina u dresu Zaglebja u poslednjem kolu prvenstva osvojio šampionsku titulu”, prisetio se Pišček prethodnog dolaska na stadion Legije.

Zagrebački Dinamo, koji je prethodnih godina postao maltene redovni učesnik elitnog takmičenja na otvaranju sezone gostuje Olimpiku u Lionu. Prethodni međusobni duel Dinamo već godinama pokušava da zaboravi, jer se završio pobedom Francuza od neverovatnih 7:1 na stadionu Žerlan. Oba tima su napravila kikseve u domaćim prvenstvima. Lion je izgubio od Bordoa, a Dinamo od Osijeka.

Prvak Italije Juventus pohod ka evropskom vrhu počeće na svom stadionu duelom sa Seviljom, sa kojom je i prošle godine bio u istoj grupi. Stara dama tada je slavila na svom, a Sevilja na svom terenu. Dosta interesantno moglo bi da bude i u duelu u LEverkuzenu, gde će domaći Bajer ugostiti šampiona Rusije, CSKA iz Moskve za koji igra iZoran Tošić.

Priliku da debituje u Ligi šampiona dobiće i doskorašnji napadač Čukaričkog Andrija Pavlović kojeg u dresu danskog Kopenhagena očekuje gostovanje kod Porta na stadionu Dragao. Srpski fudbaler već se upisao dva puta u strelce u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje.

Parovi prvog kola

Sreda, 14. septembar:

Grupa E:

20.45 Leverkuzen – CSKA Moskva
20.45 Totenhem – Monako

Grupa F:

20.45 Legija Varšava – Borusija Dortmund
20.45 Real Madrid – Sporting Lisabon

Grupa G

20.45 Briž – Lester
20.45 Porto – Kopenhagen

Grupa H

20.45 Juventus – Sevilja
20.45 Lion – Dinamo Zagreb

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar