Смијешно или тужно?! Скупштина Партизана отказана - НЕМА КВОРУМА!

Партизан је и даље без председника! Вучелић: "Терет одговорности је на онима који нису дошли". Ненад Бјековић непосредно уочи скупштине отказао долазак, заједно са онима који га подржавају.

Фудбал 14.09.2016 | 20:00
Смијешно или тужно?! Скупштина Партизана отказана - НЕМА КВОРУМА!
НИје успело ни из трећег пута! Фудбалски клуб Партизан наставља без председника, управног одбора, а и овај дан је показао да су поделе унутар клуба ОГРОМНЕ!

Партизан је требало да добије новог председника и руководство у априлу, па је ванредна Скупштина померена за 24. мај, која се завршила неславно.

Нови термин је био данас у 17 часова у Спортском центру "Телеоптик" у Земуну. Али, Милорад Вучелић, кандидат струје која је на власти у клубу или која управља клубом, није имао противкандидата. Наиме Ненад Бјековић је данас, у име оних делегата који га подржавају, саопштио да на Скупштину неће доћи!

Од тог тренутка у "Земунелу" је кренуло пребројавање делегата, да би владајућа структура дошла до броја 32 делегата. Дакле, недостајао је ЈЕДАН делегат да би Скупштина била одржана и ваљано одлучивала. Имала је Вучелићева страна још два делегата (Јован Милеуснић и Лазар Радовић), али су њих двојица били спречени да дођу.

Није дошао ни некадашњи председник Зоран Поповић, који је требало да поднесе извештај о раду. Нико није имао објашњење зашто он није дошао.

Милорад Вучелић је оптужио Бјековићеву струју да је "обманула" и привремену управу и Фудбалски савез Србије, који је од оне прекинуте седнице посредовао у решавању проблема у Партизану и оценио да тој струји "није стало до Партизана".

Бјековић је, претходно, у писму оптужио Вучелићеву струју да је недељама и месецима уназад "мењала делегате" само да би обезбедила већину за скупштину и да је то радила протизаконито и противно Статуту клуба (Бјековићево писмо прочитајте у наставку текста).

Када ће нова Скупштина бити заказана?

Вучелић то није директно рекао, али је навео да "очекује да она буде до краја првенства (јесење сезоне), можда и пре тога".

"Они су нас уверавали да желе скупштину, да су спремни да дођу, али су нас обманули. Такође је нагласио да ће привремена управа, која је и формирана после консултација у ФСС, "бити опрезнија приликом следећег заказивања скупштине".

Занимљиво је да је Гордан Петрић који је прошлог пута, на оној прекинутој седници, одржао лекцију свима, дошао данас у "Земунело", али је чекао да види шта ће се десити.

Генерални директор клуба Милош Вазура појаснио је новинарима да је Петрић рекао да ће остати ако буде кворума. Потом је Петрић отишао.

"Ми смо увек отворени за разговор и остајемо отворени", рекао је Вазура о новој фарси од скупштине.

Упитан да ли би више волео да је данас имао 33 делегата или да Партизан победи у "вечитом дербију", Вазура је одговорио:

"Волео бих да победимо у дербију, али бих волео и да смо данас имали не 33, него 55 делегата. Нико не би славио да је неко победио. Желео дам да победи ко има више гласова, и да једни другима потом пружимо руке", рекао је Вазура.

Професор права, председник Надзорног одбора клуба Владимир Вулетић је појаснио да је Партизан већ под привременим мерама и то од 26. маја, а те привремене мере је увело Спортско друштво Партизан.

"Те привремене мере најдуже могу потрајати шест месеци. Дакле, ако до 26. новембра не изаберемо руководство бојим се да ћемо имати правно неодрживу ситуацију, а не бих шпекулисао шта то све може да значи", одговорио је Вулетић на питање да ли је могуће да ФСС уведе привремене мере у Партизану.

Када би најраније а када најкасније могла да буде одржана Скупштина?

"Најкасније 26. новембра, а најраније сутра, али то је само теоријски", одговорио је Вулетић.

После свега јасно је да је Партизан ДУБОКО ПОДЕЉЕН и питање је докле ће овакво стање трајати.

ОВАКО ЈЕ ТЕКАО ДАН У "ЗЕМУНЕЛУ"

17:10 - Скупштина треба да почне сваког тренутка. Сала у "Земунелу" је испуњена, али само до пола. Друга половина, тамо где су седели делегати који подржавају Бјековића на прекинутој скупштини, готово да је потпуно празна.

17:25 - Скупштина још није почела. Има ли довољно делегата за кворум? Потребно је да их буде 33, а тренутно их је у сали 27, 28 (колико су новинари успели да преброје). Чини се да има више новинара (плус сниматеља и фоторепортера), него делегата.

17:35 - Ни пола сата након предвиђеног термина за почетак Скупштине још се ништа не дешава. Тачније, делегати владајуће струје су се "узмували", као и новинари. Незванично се прича да Вучелићу и екипи недостаје ЈЕДАН гласа за кворум, а то значи и изгласавање свих потребних ствари...

17:40 - Тренутно "Вучелићеви" имају 32 делегата. Имају, кажу, још једног - реч је о Јовану Милеуснићу, који је у болници, па се не зна да ли ће он доћи из болнице или ће свој глас дати телефоном!? Постоје, наводно, још неки делегати који су на претходној седници били уз Ивана Ћурковића, али пошто је реч "о људима у годинама са здравственим проблемима", нису могли да дођу данас.

17:45 - Верификациона комисија (тачније њен председник Драган Траиловић), предложила је померање почетка седнице скупштине за 18.30 часова, јер се "очекује још неколико делегата", а онда да почне.

***Занимљиво је да предлог Верификационе комисије не може да буде усвојен (или одбијен), дакле да  се о њему одлучуује, јер седница није ни почела, односно не зна се колико је делегата присутно.

18:00 - У сали су само новинари, којима је забрањено да из ње изађу! "Тако нам је речено", гласио је одговор обезбеђења, које је закључало врата зграде. Новинари су остали у неверици.

18.30 - У директном укјучењу преноса на ТВ Партизан Жељко Пантић је најавио могућност да скупштина буде одложена за 7 до 10 дана. "Тренутно су присутна 32 делегата, а двојица, Милеуснић и Лазар Радовић, који су на претходној скупштини били уз Ивана Ћурковића (тадашњег кандидата владајуће гарнитуре), нису у могућности да дођу из здравствених разлога. Чекају се још двојица делагата, да се види да ли могу да дођу. Ако не, Скупштина ће бити одложена за 7 до 10 дана", рекао је Пантић.

18:41 - Милорад Вучелић се обратио делегатима:

"Поштовани делегати, захваљујем вам се на стрпљењу и доласку, као и медијима. Ми смо као привремена управа заказали ову Скупштину Партизана са уверењем које смо добили од свих делегата да им је стало до скупштине и да она буде што пре. Скупштину смо заказали за 12. септембар, а потом одложили за два дана и постојала је општа сагласност да она буде одржана. Скупштина нема кворум за одлучивање. Ми имамо 32 делегата и нисмо желели да се служимо никаквим средствима да бисмо имали кворум. Делегатима који су овде одајем признање што им је Партизан изнад свега, показали да су да желе добро клубу, да су за демократско одлучивање. Терет одговорности је на онима који нису допли и који су саопштили непосредно уочи скупштине. Шта њих руковди у то не улазим, али не иду у корист Партизану. Очекивали смо и Зорана Поповића, који је требало да се појави и поднесе извештај, али ни он се није појавио. Партизан мора да настави да дфункцинише са привременом управом, а онда и да настави, у договору са ФСС... Скупштина ће бити заказана у законском оквиру кад се стекну сви услови".

Након његовог обраћања одата је пошта преминулој легенди Партизана Владици Ковачевићу.

БЈЕКОВИЋЕВО ПИСАНО ОБРАЋАЊЕ

У писаној изјави послатој медијима, Бјековић је таксативно навео сва догађања у клубу претходних месеци, како је нагласио, "противзаконито и протистатутарно" понашање руководеће гарнитуре у Партизану и поручује да ово није крај борбе за Партизан, већ че она бити настављена пред судовима.

Као главни разлог за неприсуствовање и неучествовање у седници, Бјековић наводи то што је владајућа гарнитруа претходних недеља, али и у току данашњег дана, мењала чланове скупштине "са намером да се за ову седницу обезбеди потребна већина за доношење одлука"

"Називате нас опозицијом само зато што не пристајемо на кршење највиших аката Клуба, по којима сви морамо да се понашамо. Ми нисмо опозиција, већ неко ко се залаже за законит рад клуба, као што то ФК Партизан и заслужује. Против смо свих радњи које уништавају и унижавају углед нашег клуба. Незаконите радње остављају најдалекосежније и најтеже последице", пише у писму Бјековић и додаје:

"Нестатутарним одлукама, до сада је промењено 12 чланова Скупштине ФК Партизан, па се поставља питање смислености уопште и одговарати на овај позив, а још бесмисленије је присуствовати циркусу који се зове Скупштина клуба. ФК Партизан то не заслужује".

У писму се истиче и ово:

"Основано сумњамо да ће се промена чланова Скупштине наставити без икаквих ограничења и скрупула, све до остварења зацртаног циља, а он је да се избором Милорада Вучелића за председника ФК Партизан легализује незаконито стање у Клубу у који га је увела управо група људи која заказује данашњу седницу".

Некадашњи играч, тренер и дугогодишњи спортски директор клуба, заједно са онима који га подржавају, истиче да се "не зна шта је кандидат за председника Милорад Вучелић у овом тренутку:

• Да ли је члан Управног одбора ФК Партизан у оставци,

• Члан Скупштине ФК Партизан,

• Председник Привременог органа ФК Партизан,

• Чији је кандидат за председника иако нестатутарно покушава да постане члан Скупштине?"

"Господо, Ви који себе називате позицијом морате да знате да ће се борба за законит рад нашег Клуба наставити. Нажалост нисте прихватили наше апеле, указивања, молбе да се вратимо у оквире Статута Клуба и колико-толико поправимо огромну штету коју сте начинили. Безочно без имало стида и срама настављате агонију нашег вољеног Клуба, а све зарад, сада смо уверени, личних и себичних интереса појединаца који и данас покушавају са оваквим сценариом (заказаном седницом) да остваре своје циљеве. Желимо да вас подсетимо на све ваше закулисне, незаконите и прљаве радње, које сте учинили од дана када су председник и чланови Управног одбора Клуба поднели оставке", наводи Бјековић и поручује:

"Нашу борбу за ФК Партизан, а не за личне функције настављамо пред надлежним државним и спортским органима верујући да ће правосудни органи хитно реаговати и прекинути ову агонију која уништава оно што нам је свето, оно што волимо, ФК Партизан".

СКУПШТИНА ПАРТИЗАНА - КВОРУМ

Скупштина црно-белих има 65 чланова, а за кворум и избор новог председника, као и чланова Управног одбора потребно је да присуствује најмање 33.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар