Smiješno ili tužno?! Skupština Partizana otkazana - NEMA KVORUMA!

Partizan je i dalje bez predsednika! Vučelić: "Teret odgovornosti je na onima koji nisu došli". Nenad Bjeković neposredno uoči skupštine otkazao dolazak, zajedno sa onima koji ga podržavaju.

Fudbal 14.09.2016 | 20:00
Smiješno ili tužno?! Skupština Partizana otkazana - NEMA KVORUMA!
NIje uspelo ni iz trećeg puta! Fudbalski klub Partizan nastavlja bez predsednika, upravnog odbora, a i ovaj dan je pokazao da su podele unutar kluba OGROMNE!

Partizan je trebalo da dobije novog predsednika i rukovodstvo u aprilu, pa je vanredna Skupština pomerena za 24. maj, koja se završila neslavno.

Novi termin je bio danas u 17 časova u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu. Ali, Milorad Vučelić, kandidat struje koja je na vlasti u klubu ili koja upravlja klubom, nije imao protivkandidata. Naime Nenad Bjeković je danas, u ime onih delegata koji ga podržavaju, saopštio da na Skupštinu neće doći!

Od tog trenutka u "Zemunelu" je krenulo prebrojavanje delegata, da bi vladajuća struktura došla do broja 32 delegata. Dakle, nedostajao je JEDAN delegat da bi Skupština bila održana i valjano odlučivala. Imala je Vučelićeva strana još dva delegata (Jovan Mileusnić i Lazar Radović), ali su njih dvojica bili sprečeni da dođu.

Nije došao ni nekadašnji predsednik Zoran Popović, koji je trebalo da podnese izveštaj o radu. Niko nije imao objašnjenje zašto on nije došao.

Milorad Vučelić je optužio Bjekovićevu struju da je "obmanula" i privremenu upravu i Fudbalski savez Srbije, koji je od one prekinute sednice posredovao u rešavanju problema u Partizanu i ocenio da toj struji "nije stalo do Partizana".

Bjeković je, prethodno, u pismu optužio Vučelićevu struju da je nedeljama i mesecima unazad "menjala delegate" samo da bi obezbedila većinu za skupštinu i da je to radila protizakonito i protivno Statutu kluba (Bjekovićevo pismo pročitajte u nastavku teksta).

Kada će nova Skupština biti zakazana?

Vučelić to nije direktno rekao, ali je naveo da "očekuje da ona bude do kraja prvenstva (jesenje sezone), možda i pre toga".

"Oni su nas uveravali da žele skupštinu, da su spremni da dođu, ali su nas obmanuli. Takođe je naglasio da će privremena uprava, koja je i formirana posle konsultacija u FSS, "biti opreznija prilikom sledećeg zakazivanja skupštine".

Zanimljivo je da je Gordan Petrić koji je prošlog puta, na onoj prekinutoj sednici, održao lekciju svima, došao danas u "Zemunelo", ali je čekao da vidi šta će se desiti.

Generalni direktor kluba Miloš Vazura pojasnio je novinarima da je Petrić rekao da će ostati ako bude kvoruma. Potom je Petrić otišao.

"Mi smo uvek otvoreni za razgovor i ostajemo otvoreni", rekao je Vazura o novoj farsi od skupštine.

Upitan da li bi više voleo da je danas imao 33 delegata ili da Partizan pobedi u "večitom derbiju", Vazura je odgovorio:

"Voleo bih da pobedimo u derbiju, ali bih voleo i da smo danas imali ne 33, nego 55 delegata. Niko ne bi slavio da je neko pobedio. Želeo dam da pobedi ko ima više glasova, i da jedni drugima potom pružimo ruke", rekao je Vazura.

Profesor prava, predsednik Nadzornog odbora kluba Vladimir Vuletić je pojasnio da je Partizan već pod privremenim merama i to od 26. maja, a te privremene mere je uvelo Sportsko društvo Partizan.

"Te privremene mere najduže mogu potrajati šest meseci. Dakle, ako do 26. novembra ne izaberemo rukovodstvo bojim se da ćemo imati pravno neodrživu situaciju, a ne bih špekulisao šta to sve može da znači", odgovorio je Vuletić na pitanje da li je moguće da FSS uvede privremene mere u Partizanu.

Kada bi najranije a kada najkasnije mogla da bude održana Skupština?

"Najkasnije 26. novembra, a najranije sutra, ali to je samo teorijski", odgovorio je Vuletić.

Posle svega jasno je da je Partizan DUBOKO PODELJEN i pitanje je dokle će ovakvo stanje trajati.

OVAKO JE TEKAO DAN U "ZEMUNELU"

17:10 - Skupština treba da počne svakog trenutka. Sala u "Zemunelu" je ispunjena, ali samo do pola. Druga polovina, tamo gde su sedeli delegati koji podržavaju Bjekovića na prekinutoj skupštini, gotovo da je potpuno prazna.

17:25 - Skupština još nije počela. Ima li dovoljno delegata za kvorum? Potrebno je da ih bude 33, a trenutno ih je u sali 27, 28 (koliko su novinari uspeli da prebroje). Čini se da ima više novinara (plus snimatelja i fotoreportera), nego delegata.

17:35 - Ni pola sata nakon predviđenog termina za početak Skupštine još se ništa ne dešava. Tačnije, delegati vladajuće struje su se "uzmuvali", kao i novinari. Nezvanično se priča da Vučeliću i ekipi nedostaje JEDAN glasa za kvorum, a to znači i izglasavanje svih potrebnih stvari...

17:40 - Trenutno "Vučelićevi" imaju 32 delegata. Imaju, kažu, još jednog - reč je o Jovanu Mileusniću, koji je u bolnici, pa se ne zna da li će on doći iz bolnice ili će svoj glas dati telefonom!? Postoje, navodno, još neki delegati koji su na prethodnoj sednici bili uz Ivana Ćurkovića, ali pošto je reč "o ljudima u godinama sa zdravstvenim problemima", nisu mogli da dođu danas.

17:45 - Verifikaciona komisija (tačnije njen predsednik Dragan Trailović), predložila je pomeranje početka sednice skupštine za 18.30 časova, jer se "očekuje još nekoliko delegata", a onda da počne.

***Zanimljivo je da predlog Verifikacione komisije ne može da bude usvojen (ili odbijen), dakle da  se o njemu odlučuuje, jer sednica nije ni počela, odnosno ne zna se koliko je delegata prisutno.

18:00 - U sali su samo novinari, kojima je zabranjeno da iz nje izađu! "Tako nam je rečeno", glasio je odgovor obezbeđenja, koje je zaključalo vrata zgrade. Novinari su ostali u neverici.

18.30 - U direktnom ukjučenju prenosa na TV Partizan Željko Pantić je najavio mogućnost da skupština bude odložena za 7 do 10 dana. "Trenutno su prisutna 32 delegata, a dvojica, Mileusnić i Lazar Radović, koji su na prethodnoj skupštini bili uz Ivana Ćurkovića (tadašnjeg kandidata vladajuće garniture), nisu u mogućnosti da dođu iz zdravstvenih razloga. Čekaju se još dvojica delagata, da se vidi da li mogu da dođu. Ako ne, Skupština će biti odložena za 7 do 10 dana", rekao je Pantić.

18:41 - Milorad Vučelić se obratio delegatima:

"Poštovani delegati, zahvaljujem vam se na strpljenju i dolasku, kao i medijima. Mi smo kao privremena uprava zakazali ovu Skupštinu Partizana sa uverenjem koje smo dobili od svih delegata da im je stalo do skupštine i da ona bude što pre. Skupštinu smo zakazali za 12. septembar, a potom odložili za dva dana i postojala je opšta saglasnost da ona bude održana. Skupština nema kvorum za odlučivanje. Mi imamo 32 delegata i nismo želeli da se služimo nikakvim sredstvima da bismo imali kvorum. Delegatima koji su ovde odajem priznanje što im je Partizan iznad svega, pokazali da su da žele dobro klubu, da su za demokratsko odlučivanje. Teret odgovornosti je na onima koji nisu dopli i koji su saopštili neposredno uoči skupštine. Šta njih rukovdi u to ne ulazim, ali ne idu u korist Partizanu. Očekivali smo i Zorana Popovića, koji je trebalo da se pojavi i podnese izveštaj, ali ni on se nije pojavio. Partizan mora da nastavi da dfunkciniše sa privremenom upravom, a onda i da nastavi, u dogovoru sa FSS... Skupština će biti zakazana u zakonskom okviru kad se steknu svi uslovi".

Nakon njegovog obraćanja odata je pošta preminuloj legendi Partizana Vladici Kovačeviću.

BJEKOVIĆEVO PISANO OBRAĆANJE

U pisanoj izjavi poslatoj medijima, Bjeković je taksativno naveo sva događanja u klubu prethodnih meseci, kako je naglasio, "protivzakonito i protistatutarno" ponašanje rukovodeće garniture u Partizanu i poručuje da ovo nije kraj borbe za Partizan, već če ona biti nastavljena pred sudovima.

Kao glavni razlog za neprisustvovanje i neučestvovanje u sednici, Bjeković navodi to što je vladajuća garnitrua prethodnih nedelja, ali i u toku današnjeg dana, menjala članove skupštine "sa namerom da se za ovu sednicu obezbedi potrebna većina za donošenje odluka"

"Nazivate nas opozicijom samo zato što ne pristajemo na kršenje najviših akata Kluba, po kojima svi moramo da se ponašamo. Mi nismo opozicija, već neko ko se zalaže za zakonit rad kluba, kao što to FK Partizan i zaslužuje. Protiv smo svih radnji koje uništavaju i unižavaju ugled našeg kluba. Nezakonite radnje ostavljaju najdalekosežnije i najteže posledice", piše u pismu Bjeković i dodaje:

"Nestatutarnim odlukama, do sada je promenjeno 12 članova Skupštine FK Partizan, pa se postavlja pitanje smislenosti uopšte i odgovarati na ovaj poziv, a još besmislenije je prisustvovati cirkusu koji se zove Skupština kluba. FK Partizan to ne zaslužuje".

U pismu se ističe i ovo:

"Osnovano sumnjamo da će se promena članova Skupštine nastaviti bez ikakvih ograničenja i skrupula, sve do ostvarenja zacrtanog cilja, a on je da se izborom Milorada Vučelića za predsednika FK Partizan legalizuje nezakonito stanje u Klubu u koji ga je uvela upravo grupa ljudi koja zakazuje današnju sednicu".

Nekadašnji igrač, trener i dugogodišnji sportski direktor kluba, zajedno sa onima koji ga podržavaju, ističe da se "ne zna šta je kandidat za predsednika Milorad Vučelić u ovom trenutku:

• Da li je član Upravnog odbora FK Partizan u ostavci,

• Član Skupštine FK Partizan,

• Predsednik Privremenog organa FK Partizan,

• Čiji je kandidat za predsednika iako nestatutarno pokušava da postane član Skupštine?"

"Gospodo, Vi koji sebe nazivate pozicijom morate da znate da će se borba za zakonit rad našeg Kluba nastaviti. Nažalost niste prihvatili naše apele, ukazivanja, molbe da se vratimo u okvire Statuta Kluba i koliko-toliko popravimo ogromnu štetu koju ste načinili. Bezočno bez imalo stida i srama nastavljate agoniju našeg voljenog Kluba, a sve zarad, sada smo uvereni, ličnih i sebičnih interesa pojedinaca koji i danas pokušavaju sa ovakvim scenariom (zakazanom sednicom) da ostvare svoje ciljeve. Želimo da vas podsetimo na sve vaše zakulisne, nezakonite i prljave radnje, koje ste učinili od dana kada su predsednik i članovi Upravnog odbora Kluba podneli ostavke", navodi Bjeković i poručuje:

"Našu borbu za FK Partizan, a ne za lične funkcije nastavljamo pred nadležnim državnim i sportskim organima verujući da će pravosudni organi hitno reagovati i prekinuti ovu agoniju koja uništava ono što nam je sveto, ono što volimo, FK Partizan".

SKUPŠTINA PARTIZANA - KVORUM

Skupština crno-belih ima 65 članova, a za kvorum i izbor novog predsednika, kao i članova Upravnog odbora potrebno je da prisustvuje najmanje 33.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar