Циркус се наставља! Ништа од Скупштине ФК Партизан!

Бјековић: Нашу борбу настављамо пред надлежним државним органима! Због бројних неправилности и недостатака неће бити ништа од, за данас у 17 сати, заказане изборне Скупштине ФК Партизан јер је опција коју заступа председнички кандидат Ненад Бјековић одлучила да на заседање не дође из поменутих разлога.

Фудбал 14.09.2016 | 17:00
Циркус се наставља! Ништа од Скупштине ФК Партизан!
Овим поводом преносимо саопштење за јавност које је, у име чланова Скупштине ФК Партизан уписаних у Агенцији за привредне регистре на дан 13.09.2016, потписао Ненад Бјековић:

"Поштовани,

У доброј вери и намери, са жељом да подржимо наш вољени клуб ФК Партизан, постали смо део црно-беле фамилије тиме што смо прихватили један врло одговоран задатак – изабрани смо на зборовима за чланове Скупштине ФК Партизан. Прихватили смо одговорност да, по већ утврђеним и писаним правилима, будемо чланови највишег органа Клуба, Скупштине ФК Партизан. Веома добро смо се упознали са правима и обавезама која су прописана чланом 18. нашег Статута а посебно оним што је прописано у ставу 2. тач. 5. и 6, и управо на овом месту почиње наше неслагање.

Називате нас опозицијом само зато што не пристајемо на кршење највиших аката Клуба, по којима сви морамо да се понашамо. Ми нисмо опозиција, већ неко ко се залаже за законит рад Клуба, као што то ФК Партизан и заслужује. Против смо свих радњи које уништавају и унижавају углед нашег Клуба. Незаконите радње остављају најдалекосежније и најтеже последице.

Господо,

Ви који себе називате позицијом морате да знате да ће се борба за законит рад нашег Клуба наставити. Нажалост нисте прихватили наше апеле, указивања, молбе да се вратимо у оквире Статута Клуба и колико-толико поправимо огромну штету коју сте начинили. Безочно без имало стида и срама настављате агонију нашег вољеног Клуба, а све зарад, сада смо уверени, личних и себичних интереса појединаца који и данас покушавају са оваквим сценариом (заказаном седницом) да остваре своје циљеве. Желимо да вас подсетимо на све ваше закулисне, незаконите и прљаве радње, које сте учинили од дана када су председник и чланови Управног одбора Клуба поднели оставке.

Формирали сте радну групу са задатком да, у року од 30 дана организује Скупштину клуба. Очигледно је да вам се свидело да преузмете све ингеренције клуба које припадају другим органима, односно председнику, Скупштини, Управном одбору, Дисциплинској комисији, као и другим органима Клуба чиме сте Клуб увели у безакоње.

Не организујете Скупштину, искључујете чланове Клуба (Мијаиловића и Вукадиновића) преко нестатутарно формираног органа (Дисциплинску комисију може да формира само Управни одбор), непоштујући право „окривљених“ да се изјасне о „кривици“. Неовлашћено лице заказује зборове на којима се мењају угледни чланови Скупштине, а на које се позивају само одабрани. Покушавате да одржите Скупштину ФК Партизан 12.04.2016.године, а очигледно да вам за ту Скупштину нису биле довољне промене које сте до тада извршили, па исту одлажете.

Поново заказујете седницу за 24.05.2016.године, на коју уводите већ виђен модел. Покушавате да обезбедите већину уз помоћ „овлашћења“ која апсолутно не могу бити коришћена (озбиљно кршење статута ФК Партизан и Фудбалског Савеза Србије). Правите фарсу од седнице због које се сви стидимо. На предлог Милорада Вучелића седница се прекида, са обавезом да је наставимо за 30 дана. Наравно, разлог за прекид је тај што ни за ову седницу нисте обезбедили потребну већину.

Покушавамо да уз помоћ Фудбалског Савеза Србије превазиђемо проблем. Ни то вам не одговара. Вашом самовољом на вама само знан, али нажалост и својствен начин, уводите привремене мере у ФК Партизан и настављате безакоње. Преузимате ингеренције председника и Скупштине Клуба иако је чланом 5. Статута ФК Партизан јасно речено да се, привременим мерама не могу суспендовати овлашћења Скупштине Клуба, већ се те мере односе само на Управни одбор (који не постоји) и заступника Клуба.

Какав циљ желите да остварите најбоље се препознаје из ваших радњи којима настављате да мењате изворни састав Скупштине и зборова, организујете исте на којима до овог тренутка мењате још осам чланова Скупштине клуба.

Да циркус буде још већи, зборове нестатутарно заказује председник Привремене управе ФК Партизан Милорад Вучелић, који преузима надлежности председника Клуба, без обзира на то што је председник поднео оставку, а Скупштина је једина овлашћена да је прихвати и истог разреши. Апсурдно је и то што и сам сазив данашње седнице предлаже тачку дневног реда број 4. Усвајање оставке председника чланова Управног одбора ФК Партизан.

На овај начин нестатутарним одлукама, до сада је промењено 12 чланова Скупштине ФК Партизан, па се поставља питање смислености уопште и одговарати на овај позив, а још бесмисленије је присуствовати циркусу који се зове Скупштина клуба. ФК Партизан то не заслужује.

Ми, чланови Скупштине ФК Партизан уписани у Агенцију за привредне регистре на дан 13.09.2016.године, овим обраћањем и вама сазивачима, организаторима и осталим члановима Скупштине ФК Партизан а и широј спортској јавности желимо да укажемо на бројне незаконистости у досадашњем раду разних органа у којима је увек био Милорад Вучелић садашњи кандидат за председника Клуба.

Ми никако не можемо да препознамо шта је Милорад Вучелић у овом тренутку:

• Да ли је члан Управног одбора ФК Партизан у оставци,

• Члан Скупштине ФК Партизан,

• Председник Привременог органа ФК Партизан,

• Чији је кандидат за председника иако нестатутарно покушава да постане члан Скупштине?

Ми не можемо да разумемо ни то да ли је Владимир Вулетић и даље:

• Члан Надзорног одбора, односно председник,

• Члан Скупштине иако као и Милорад Вучелић покушава да то и постане?

Желимо да укажемо на то, док се горенаведено не разјасни, да су обојица у озбиљном сукобу интереса јер је и Законом о спорту у члану 60. и Статуту Фудбалског Савеза Србије јасно дефинисан однос Скупштине, Надзорног одбора и управе.

Основано сумњамо да ће се промена чланова Скупштине наставити без икаквих ограничења и скрупула, све до остварења зацртаног циља, а он је да се избором Милорада Вучелића за председника ФК Партизан легализује незаконито стање у Клубу у који га је увела управо група људи која заказује данашњу седницу.

Наглашавамо:

- претходна Скуштина је прекинута на захтев Милорада Вучелића са обавезом да се настави за 30 дана, у ком року је требало отклонити правно формалне и друге недостатке који су претходили заказивању те Скупштине (овлашћења, нестатутарни дисциплински поступак који води неовлашћени орган и нестатутарна смена чланова Скупштине и избор нових чланова Склупштине ФК Партизан);

- уместо да се по претходно отклоњеним недостацима закаже наставак прекинуте седнице, добијамо позиве за нову седницу за коју је већ до сада промењено 12 чланова, а према нашим сазнањима, и у току данашњег дана се наставља са променом чланова са намером да се за ову седницу обезбеди потребна већина за доношење одлука.

Сви горенаведени разлози су нас дефинитивно определили да не учествујемо у раду овакве Скупштине. Нашу борбу за ФК Партизан, а не за личне функције настављамо пред надлежним државним и спортским органима верујући да ће правосудни органи хитно реаговати и прекинути ову агонију која уништава оно што нам је свето, оно што волимо, ФК Партизан.

С поштовањем, у име чланова Скупштине ФК Партизан уписаних у Агенцији за привредне регистре на дан 13.09.2016. године, Ненад Бјековић", наводи се у саопштењу.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар