Cirkus se nastavlja! Ništa od Skupštine FK Partizan!

Bjeković: Našu borbu nastavljamo pred nadležnim državnim organima! Zbog brojnih nepravilnosti i nedostataka neće biti ništa od, za danas u 17 sati, zakazane izborne Skupštine FK Partizan jer je opcija koju zastupa predsednički kandidat Nenad Bjeković odlučila da na zasedanje ne dođe iz pomenutih razloga.

Fudbal 14.09.2016 | 17:00
Cirkus se nastavlja! Ništa od Skupštine FK Partizan!
Ovim povodom prenosimo saopštenje za javnost koje je, u ime članova Skupštine FK Partizan upisanih u Agenciji za privredne registre na dan 13.09.2016, potpisao Nenad Bjeković:

"Poštovani,

U dobroj veri i nameri, sa željom da podržimo naš voljeni klub FK Partizan, postali smo deo crno-bele familije time što smo prihvatili jedan vrlo odgovoran zadatak – izabrani smo na zborovima za članove Skupštine FK Partizan. Prihvatili smo odgovornost da, po već utvrđenim i pisanim pravilima, budemo članovi najvišeg organa Kluba, Skupštine FK Partizan. Veoma dobro smo se upoznali sa pravima i obavezama koja su propisana članom 18. našeg Statuta a posebno onim što je propisano u stavu 2. tač. 5. i 6, i upravo na ovom mestu počinje naše neslaganje.

Nazivate nas opozicijom samo zato što ne pristajemo na kršenje najviših akata Kluba, po kojima svi moramo da se ponašamo. Mi nismo opozicija, već neko ko se zalaže za zakonit rad Kluba, kao što to FK Partizan i zaslužuje. Protiv smo svih radnji koje uništavaju i unižavaju ugled našeg Kluba. Nezakonite radnje ostavljaju najdalekosežnije i najteže posledice.

Gospodo,

Vi koji sebe nazivate pozicijom morate da znate da će se borba za zakonit rad našeg Kluba nastaviti. Nažalost niste prihvatili naše apele, ukazivanja, molbe da se vratimo u okvire Statuta Kluba i koliko-toliko popravimo ogromnu štetu koju ste načinili. Bezočno bez imalo stida i srama nastavljate agoniju našeg voljenog Kluba, a sve zarad, sada smo uvereni, ličnih i sebičnih interesa pojedinaca koji i danas pokušavaju sa ovakvim scenariom (zakazanom sednicom) da ostvare svoje ciljeve. Želimo da vas podsetimo na sve vaše zakulisne, nezakonite i prljave radnje, koje ste učinili od dana kada su predsednik i članovi Upravnog odbora Kluba podneli ostavke.

Formirali ste radnu grupu sa zadatkom da, u roku od 30 dana organizuje Skupštinu kluba. Očigledno je da vam se svidelo da preuzmete sve ingerencije kluba koje pripadaju drugim organima, odnosno predsedniku, Skupštini, Upravnom odboru, Disciplinskoj komisiji, kao i drugim organima Kluba čime ste Klub uveli u bezakonje.

Ne organizujete Skupštinu, isključujete članove Kluba (Mijailovića i Vukadinovića) preko nestatutarno formiranog organa (Disciplinsku komisiju može da formira samo Upravni odbor), nepoštujući pravo „okrivljenih“ da se izjasne o „krivici“. Neovlašćeno lice zakazuje zborove na kojima se menjaju ugledni članovi Skupštine, a na koje se pozivaju samo odabrani. Pokušavate da održite Skupštinu FK Partizan 12.04.2016.godine, a očigledno da vam za tu Skupštinu nisu bile dovoljne promene koje ste do tada izvršili, pa istu odlažete.

Ponovo zakazujete sednicu za 24.05.2016.godine, na koju uvodite već viđen model. Pokušavate da obezbedite većinu uz pomoć „ovlašćenja“ koja apsolutno ne mogu biti korišćena (ozbiljno kršenje statuta FK Partizan i Fudbalskog Saveza Srbije). Pravite farsu od sednice zbog koje se svi stidimo. Na predlog Milorada Vučelića sednica se prekida, sa obavezom da je nastavimo za 30 dana. Naravno, razlog za prekid je taj što ni za ovu sednicu niste obezbedili potrebnu većinu.

Pokušavamo da uz pomoć Fudbalskog Saveza Srbije prevaziđemo problem. Ni to vam ne odgovara. Vašom samovoljom na vama samo znan, ali nažalost i svojstven način, uvodite privremene mere u FK Partizan i nastavljate bezakonje. Preuzimate ingerencije predsednika i Skupštine Kluba iako je članom 5. Statuta FK Partizan jasno rečeno da se, privremenim merama ne mogu suspendovati ovlašćenja Skupštine Kluba, već se te mere odnose samo na Upravni odbor (koji ne postoji) i zastupnika Kluba.

Kakav cilj želite da ostvarite najbolje se prepoznaje iz vaših radnji kojima nastavljate da menjate izvorni sastav Skupštine i zborova, organizujete iste na kojima do ovog trenutka menjate još osam članova Skupštine kluba.

Da cirkus bude još veći, zborove nestatutarno zakazuje predsednik Privremene uprave FK Partizan Milorad Vučelić, koji preuzima nadležnosti predsednika Kluba, bez obzira na to što je predsednik podneo ostavku, a Skupština je jedina ovlašćena da je prihvati i istog razreši. Apsurdno je i to što i sam saziv današnje sednice predlaže tačku dnevnog reda broj 4. Usvajanje ostavke predsednika članova Upravnog odbora FK Partizan.

Na ovaj način nestatutarnim odlukama, do sada je promenjeno 12 članova Skupštine FK Partizan, pa se postavlja pitanje smislenosti uopšte i odgovarati na ovaj poziv, a još besmislenije je prisustvovati cirkusu koji se zove Skupština kluba. FK Partizan to ne zaslužuje.

Mi, članovi Skupštine FK Partizan upisani u Agenciju za privredne registre na dan 13.09.2016.godine, ovim obraćanjem i vama sazivačima, organizatorima i ostalim članovima Skupštine FK Partizan a i široj sportskoj javnosti želimo da ukažemo na brojne nezakonistosti u dosadašnjem radu raznih organa u kojima je uvek bio Milorad Vučelić sadašnji kandidat za predsednika Kluba.

Mi nikako ne možemo da prepoznamo šta je Milorad Vučelić u ovom trenutku:

• Da li je član Upravnog odbora FK Partizan u ostavci,

• Član Skupštine FK Partizan,

• Predsednik Privremenog organa FK Partizan,

• Čiji je kandidat za predsednika iako nestatutarno pokušava da postane član Skupštine?

Mi ne možemo da razumemo ni to da li je Vladimir Vuletić i dalje:

• Član Nadzornog odbora, odnosno predsednik,

• Član Skupštine iako kao i Milorad Vučelić pokušava da to i postane?

Želimo da ukažemo na to, dok se gorenavedeno ne razjasni, da su obojica u ozbiljnom sukobu interesa jer je i Zakonom o sportu u članu 60. i Statutu Fudbalskog Saveza Srbije jasno definisan odnos Skupštine, Nadzornog odbora i uprave.

Osnovano sumnjamo da će se promena članova Skupštine nastaviti bez ikakvih ograničenja i skrupula, sve do ostvarenja zacrtanog cilja, a on je da se izborom Milorada Vučelića za predsednika FK Partizan legalizuje nezakonito stanje u Klubu u koji ga je uvela upravo grupa ljudi koja zakazuje današnju sednicu.

Naglašavamo:

- prethodna Skuština je prekinuta na zahtev Milorada Vučelića sa obavezom da se nastavi za 30 dana, u kom roku je trebalo otkloniti pravno formalne i druge nedostatke koji su prethodili zakazivanju te Skupštine (ovlašćenja, nestatutarni disciplinski postupak koji vodi neovlašćeni organ i nestatutarna smena članova Skupštine i izbor novih članova Sklupštine FK Partizan);

- umesto da se po prethodno otklonjenim nedostacima zakaže nastavak prekinute sednice, dobijamo pozive za novu sednicu za koju je već do sada promenjeno 12 članova, a prema našim saznanjima, i u toku današnjeg dana se nastavlja sa promenom članova sa namerom da se za ovu sednicu obezbedi potrebna većina za donošenje odluka.

Svi gorenavedeni razlozi su nas definitivno opredelili da ne učestvujemo u radu ovakve Skupštine. Našu borbu za FK Partizan, a ne za lične funkcije nastavljamo pred nadležnim državnim i sportskim organima verujući da će pravosudni organi hitno reagovati i prekinuti ovu agoniju koja uništava ono što nam je sveto, ono što volimo, FK Partizan.

S poštovanjem, u ime članova Skupštine FK Partizan upisanih u Agenciji za privredne registre na dan 13.09.2016. godine, Nenad Bjeković", navodi se u saopštenju.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar