ЛШ - најава: Реал креће у одбрану трона!

У среду увече наставља се прво коло Лиге шампиона, у центру пажње је свакако Реал Мадрид који почиње одбрану титуле.

Фудбал 14.09.2016 | 16:00
ЛШ - најава: Реал креће у одбрану трона!
"Краљевски клуб" на премијери дочекује португалски Спортинг, па ће у центру пажње бити и Кристијано Роналдо који је поникао у редовима лисабонских "лавова".

"То је посебан меч за мене, против посебног клуба. Спортинг има сјајан тим, сјајног тренера Жоржа Жезуса. Биће то још један посебан тренутак у мом животу", изјавио је Роналдо, који је са 12 година из родне Мадеире стигао у Лисабон.

Роналдо је 2003. године као талентовани 18-годишњак напустио Лисабон и преселио се у Манчестер Јунајтед, а потом у Мадрид. Прошао је Спортингову омладинску академију, а за први тим одиграо је "само" 30 утакмица и постигао пет голова.

Касније је са Јунајтедом једном и два пута са Реалом подизао "ушати" трофеј и постигао рекордна 94 гола. У сезони која стартује Роналдо жели да постане први играц са 100 голова у елитном такмичењу и да Реал буде први тим који је одбранио трофеј.

"То је велики изазов за нас, али мислим да Реал то може", поручио је Роналдо.

Када су у питању остали мечеви, најзанимљивије би могло да буде у Торину где вишеструки узастопни шампион Италије дочекује вишеструког узастопног првака Лиге Европе Севиљу.

"Севиља је прошле сезоне била одлично организована у одбрани, али је сада више нападачки оријентисана. Постиже много голова са новим приступом, па морамо бити опрезни. Морамо бити стрпљиви и не заборавити да нам је једини циљ победа. Најважније је проћи групну фазу јер у марту почиње потпуно другачије такмичење, када мораш бити и на физичком и психолошком врхунцу", рекао је тренер Јувентуса Масимилијано Алегри.

Велика пажња биће усмерена и на Бриж, где ће дебитовати неочекивани шампион Енглеске из прошле сезоне Лестер Сити.

"Освајање Лиге шампиона је немогуће, али Лестер је показао да је и немогуће могуће. Ако не верујеш да нешто може да се доготи, неће се ни догодити. Нама је важно да стичемо искуство, не желим да навијачи буду у илузији. Свакако да желимо да нашу бајку пренесемо и на ЛШ, борићемо се, поштовати сваког противника, тражити победе, дати све од себе", рекао је менаџер "лисица" Клаудио Ранијери.

Лига шампиона, 1. коло (20:45):

Група Ц:
Манчестер Сити – Борусија Менхенгладбах

Група Е:
Бајер Леверкузен – ЦСКА Москва
Тотенхем – Монако

Група Ф:
Легија – Борусија Дортмунд
Реал Мадрид – Спортинг

Група Г:
Клуб Бриж – Лестер Сити
Порто – Копенхаген

Група Х:
Јувентус – Севиља
Олимпик Лион – Динамо Загреб

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар