LŠ - najava: Real kreće u odbranu trona!

U sredu uveče nastavlja se prvo kolo Lige šampiona, u centru pažnje je svakako Real Madrid koji počinje odbranu titule.

Fudbal 14.09.2016 | 16:00
LŠ - najava: Real kreće u odbranu trona!
"Kraljevski klub" na premijeri dočekuje portugalski Sporting, pa će u centru pažnje biti i Kristijano Ronaldo koji je ponikao u redovima lisabonskih "lavova".

"To je poseban meč za mene, protiv posebnog kluba. Sporting ima sjajan tim, sjajnog trenera Žorža Žezusa. Biće to još jedan poseban trenutak u mom životu", izjavio je Ronaldo, koji je sa 12 godina iz rodne Madeire stigao u Lisabon.

Ronaldo je 2003. godine kao talentovani 18-godišnjak napustio Lisabon i preselio se u Mančester Junajted, a potom u Madrid. Prošao je Sportingovu omladinsku akademiju, a za prvi tim odigrao je "samo" 30 utakmica i postigao pet golova.

Kasnije je sa Junajtedom jednom i dva puta sa Realom podizao "ušati" trofej i postigao rekordna 94 gola. U sezoni koja startuje Ronaldo želi da postane prvi igrac sa 100 golova u elitnom takmičenju i da Real bude prvi tim koji je odbranio trofej.

"To je veliki izazov za nas, ali mislim da Real to može", poručio je Ronaldo.

Kada su u pitanju ostali mečevi, najzanimljivije bi moglo da bude u Torinu gde višestruki uzastopni šampion Italije dočekuje višestrukog uzastopnog prvaka Lige Evrope Sevilju.

"Sevilja je prošle sezone bila odlično organizovana u odbrani, ali je sada više napadački orijentisana. Postiže mnogo golova sa novim pristupom, pa moramo biti oprezni. Moramo biti strpljivi i ne zaboraviti da nam je jedini cilj pobeda. Najvažnije je proći grupnu fazu jer u martu počinje potpuno drugačije takmičenje, kada moraš biti i na fizičkom i psihološkom vrhuncu", rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Velika pažnja biće usmerena i na Briž, gde će debitovati neočekivani šampion Engleske iz prošle sezone Lester Siti.

"Osvajanje Lige šampiona je nemoguće, ali Lester je pokazao da je i nemoguće moguće. Ako ne veruješ da nešto može da se dogoti, neće se ni dogoditi. Nama je važno da stičemo iskustvo, ne želim da navijači budu u iluziji. Svakako da želimo da našu bajku prenesemo i na LŠ, borićemo se, poštovati svakog protivnika, tražiti pobede, dati sve od sebe", rekao je menadžer "lisica" Klaudio Ranijeri.

Liga šampiona, 1. kolo (20:45):

Grupa C:
Mančester Siti – Borusija Menhengladbah

Grupa E:
Bajer Leverkuzen – CSKA Moskva
Totenhem – Monako

Grupa F:
Legija – Borusija Dortmund
Real Madrid – Sporting

Grupa G:
Klub Briž – Lester Siti
Porto – Kopenhagen

Grupa H:
Juventus – Sevilja
Olimpik Lion – Dinamo Zagreb

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar