Фергусон о Клопу и Ливерпулу: Добар су пар!

Чувени Шкот анализирао сарадњу славног клуба и немачког тренера.

Фудбал 17.09.2016 | 19:30
Фергусон о Клопу и Ливерпулу: Добар су пар!
Када сте тренер Ливерпула и добијете похвале од колеге из Манчестер јунајтеда, онда значи да радите праву ствар. Управо то догодило се Јиргену Клопу.

Легенда "црвених ђавола" и један од најуспешнијих тренера у историји фудбала, сер Алекс Фергусон, лепим речима говорио је о Немцу који од прошле сезоне седи на клупи Јунајтедовог највећег ривала.

"Мислим да је то комбинација која одговара и једној и другој страни", навео је Фергусон у извештају Техничке комисије УЕФА, на чијем је челу, а који се односи на клубове учеснике Лиге Европе прошле сезоне.

"Својом харизмом и енергијом коју показује док је крај аут линије, Клоп је 'купио' навијаче Ливерпула. Свиђају им се његов карактер и ентузијазам", сматра Фергусон.

Бивши тренер Манчестер јунајтеда апострофирао је "обострану љубав".

"Увек сам сматрао да је веома тешко играти на Енфилду. Публика прави сјајну атмосферу, која већини противничких тимова, али и судијама, ствара велики притисак. Пример тога је утакмица са Борусијом Дортмунд, која је водила 3:1, а изгубила 3:4. Ливерпул је тип клуба који проналази инспирацију у својим навијачима, а то је оно што одговара Клопу".

Осврнуо се Фергусон и на актуелну сезону, у којој је Ливерпул тренутно шести на табели, са седам бодова из четири утакмице. Пет мање од водећег Манчестер ситија.

"Нисам сигуран да ли ће играчи успети да издрже целе сизоне стил игре који се заснива на високом пресингу и много трчања. Тако је било у финалу Лиге Европе прошле сезоне, против Севиље. Ливерпул је био бољи у првом полувремену, али када је Севиља заиграла чвршће, понестало им је енергије и изгубили су. Још нисам видео тим који је успео да целе сезоне игра јак пресинг на противника и лопту", истакао је чувени тренер.

Да ли ће га Клоп и његови фудбалери демантовати?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар