Ferguson o Klopu i Liverpulu: Dobar su par!

Čuveni Škot analizirao saradnju slavnog kluba i nemačkog trenera.

Fudbal 17.09.2016 | 19:30
Ferguson o Klopu i Liverpulu: Dobar su par!
Kada ste trener Liverpula i dobijete pohvale od kolege iz Mančester junajteda, onda znači da radite pravu stvar. Upravo to dogodilo se Jirgenu Klopu.

Legenda "crvenih đavola" i jedan od najuspešnijih trenera u istoriji fudbala, ser Aleks Ferguson, lepim rečima govorio je o Nemcu koji od prošle sezone sedi na klupi Junajtedovog najvećeg rivala.

"Mislim da je to kombinacija koja odgovara i jednoj i drugoj strani", naveo je Ferguson u izveštaju Tehničke komisije UEFA, na čijem je čelu, a koji se odnosi na klubove učesnike Lige Evrope prošle sezone.

"Svojom harizmom i energijom koju pokazuje dok je kraj aut linije, Klop je 'kupio' navijače Liverpula. Sviđaju im se njegov karakter i entuzijazam", smatra Ferguson.

Bivši trener Mančester junajteda apostrofirao je "obostranu ljubav".

"Uvek sam smatrao da je veoma teško igrati na Enfildu. Publika pravi sjajnu atmosferu, koja većini protivničkih timova, ali i sudijama, stvara veliki pritisak. Primer toga je utakmica sa Borusijom Dortmund, koja je vodila 3:1, a izgubila 3:4. Liverpul je tip kluba koji pronalazi inspiraciju u svojim navijačima, a to je ono što odgovara Klopu".

Osvrnuo se Ferguson i na aktuelnu sezonu, u kojoj je Liverpul trenutno šesti na tabeli, sa sedam bodova iz četiri utakmice. Pet manje od vodećeg Mančester sitija.

"Nisam siguran da li će igrači uspeti da izdrže cele sizone stil igre koji se zasniva na visokom presingu i mnogo trčanja. Tako je bilo u finalu Lige Evrope prošle sezone, protiv Sevilje. Liverpul je bio bolji u prvom poluvremenu, ali kada je Sevilja zaigrala čvršće, ponestalo im je energije i izgubili su. Još nisam video tim koji je uspeo da cele sezone igra jak presing na protivnika i loptu", istakao je čuveni trener.

Da li će ga Klop i njegovi fudbaleri demantovati?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar