Теодосић: Кладићу се увијек, само да освајамо медаље!

Капитен Србије Милош Теодосић није открио да ли ће платити Богдану Богдановићу и Николи Калинићу летовање на Ибици због избубљене опкладе.

Кошарка 05.09.2016 | 10:45
Теодосић: Кладићу се увијек, само да освајамо медаље!
"Сад сам се тек срео са Богданом, нисмо причали о томе, али не сумњам да је донео рачуне са летовања. Да ли ћу се опет кладити са њим? Ако је то цена успеха, онда ћу наставити", насмејао се Теодосић.

Србија је недавно освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рију, а Теодосић је истакао да је меч са селекцијом САД у групи био можда и преломни тренутак.

"Орлови" су поражени од каснијег шампиона три поена разлике (94:91) у првој фази такмичења, након чега је успедио успон тима и победе над Хрватском и Аустралијом.

"Сви смо се потајно надали великом успеху и медаљи, али то нисмо смели сами себи да признамо, а потом и кажемо. Оног тренутка када смо видели да можемо да играмо са Аустралијом, у неким моментима и са Американцима, добили смо додатно самопоуздање које смо искористили у добром смеру и направили сјајан резултат", рекао јеТеодосић.

Теодосић, који је са репрезентацијом освојио трећу сребрну медаљу на сва три велика такмичења, поручио је да велико заједништво и тимски дух красе репрезентацију.

"Сваки меч је имао значање у датом тренутку, а можда смо после дуела са САД у групи видели да можемо да верујемо у себе. Ту смо направили додатни мотив", рекао је плеј ЦСКА.

Он је посебно био дирнут повратком у Београд и дочеку испред Народне Скупштине, рекавши да није очекивао онакав спектакл.

"Надали смо се онаквом дочеку, али нисмо очекивали у тој мери. Сјајан је био осећај, драго ми је што су и остали из олимпијског тима дошли. Они су, такође, донели радост српском народу. Атмосфера је била за уживање у Рију, много смо помагали једни другима",истакао је Теодосић.

Теодосић је додао да је веома мотивисан да у наредној сезони одбрани титулу првака Европе са ЦСКА, након што је "пробио лед" прошле сезоне и дошао до првог пехара Евролиге.

"За два дана већ следе нови изазови и крећу припреме за Евролигу. Постоји велика жеља да поновимо успех из прошле сезоне и одранимо трофеј. Током Олимпијских игара звали су ме саиграчи да честитају и драго ми је због тога. Исто бих и ја учинио њима да су играли на Олимпијским играма", рекао је сјајни плејмејкер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар