Још један маестралан трансфер-потез Севиље!

Конопљанка на путу за Немачку! Два клуба све договорила, још само лични услови...

Фудбал 31.08.2016 | 19:45
Још један маестралан трансфер-потез Севиље!
Још један врло атрактиван трансфер по свему судећи - завршен је! Како јавља Мундо депортиво, а надовезује се у овакве ситуације увек добро упућени Билд, један од најбољих украјинских фудбалера Јевген Конопљанка на путу је за Гелзенкирхен, где би у току дана требало да испреговара око својих услова и потпише за Шалке. 

Ово практично значи да су се Севиља и Шалке договорили око услова, констатују немачки и шпански медији, наводећи да Конопљанка стиже у Бундеслигу као позајмљени играч, а да ће на крају сезоне Немци имати право откупа комплетног уговора. Цена ће највероватније износити између 16.000.000 и 20.000.000 евра.   

Јевхен Конопљанка дошао је прошлог лета у Андалузију као слободан играч пошто му је истекао уговор са Дњипром, а у зиму 2014. најчешће се помињао као потенцијално појачање Ливерпула. Његово име, уопште, последњих година најчешће се помиње на светској фудбалској пијаци, увек је међу најтраженијим играчима, али до сада играма није показао да заслужује тај епитет. Уз све то, нови тренер Хорхе Сампаоли јасно му је ставио до знања да не рачуна на њега...

Из тог разлога овај потез може се смтрати још једним у низу маестралних када је Севиља у питању. Играча којег су довели без уложеног цента, могли би да продају бар за петнаестак милиона. 

Шта рећи, осим, капа доле.

Да подсетимо, Севиља би одмах по званичном објављивању одласка Конопљанке требало да промовише његову замену, а то ће бити Самир Насри Манчестер Ситија. Француз стиже на позајмицу с правом откупа (идућег лета 12.000.000 евра).  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар