Još jedan maestralan transfer-potez Sevilje!

Konopljanka na putu za Nemačku! Dva kluba sve dogovorila, još samo lični uslovi...

Fudbal 31.08.2016 | 19:45
Još jedan maestralan transfer-potez Sevilje!
Još jedan vrlo atraktivan transfer po svemu sudeći - završen je! Kako javlja Mundo deportivo, a nadovezuje se u ovakve situacije uvek dobro upućeni Bild, jedan od najboljih ukrajinskih fudbalera Jevgen Konopljanka na putu je za Gelzenkirhen, gde bi u toku dana trebalo da ispregovara oko svojih uslova i potpiše za Šalke. 

Ovo praktično znači da su se Sevilja i Šalke dogovorili oko uslova, konstatuju nemački i španski mediji, navodeći da Konopljanka stiže u Bundesligu kao pozajmljeni igrač, a da će na kraju sezone Nemci imati pravo otkupa kompletnog ugovora. Cena će najverovatnije iznositi između 16.000.000 i 20.000.000 evra.   

Jevhen Konopljanka došao je prošlog leta u Andaluziju kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Dnjiprom, a u zimu 2014. najčešće se pominjao kao potencijalno pojačanje Liverpula. Njegovo ime, uopšte, poslednjih godina najčešće se pominje na svetskoj fudbalskoj pijaci, uvek je među najtraženijim igračima, ali do sada igrama nije pokazao da zaslužuje taj epitet. Uz sve to, novi trener Horhe Sampaoli jasno mu je stavio do znanja da ne računa na njega...

Iz tog razloga ovaj potez može se smtrati još jednim u nizu maestralnih kada je Sevilja u pitanju. Igrača kojeg su doveli bez uloženog centa, mogli bi da prodaju bar za petnaestak miliona. 

Šta reći, osim, kapa dole.

Da podsetimo, Sevilja bi odmah po zvaničnom objavljivanju odlaska Konopljanke trebalo da promoviše njegovu zamenu, a to će biti Samir Nasri Mančester Sitija. Francuz stiže na pozajmicu s pravom otkupa (idućeg leta 12.000.000 evra).  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar