Ову биљку заобилазимо, а врло је здрава

Време проведено у природи је неприкосновено, а свако ко може, саветујемо вам да баш тамо уживате. Оно је сјајно, након напорне недеље и неизбежног стреса на послу.

Здравље 23.08.2016 | 18:12
Ову биљку заобилазимо, а врло је здрава
И док се неки жале како боравак у природи и шетња кроз шуму није нимало угодна због многих "опасности", попут коприва на које можете загазити, други пак траже управо ту биљку.

Да људи знају колико је лековита, само би њу и садили, рекао је једном шведски научник Аби Куензленеки. Сви делови ове биљке су лековити, и лист и цвет и стабљика.

Помаже код јаких главобоља, посебно женама које се муче с главобољама након порођаја. Ова "пецкава" биљка одлична је савезница за чишћење крви те помаже у снижавању количине шећера у крви, али лечи и упале уринарног тракта и стимулише рад црева.

Познато је и да помаже особама које пате од реуме, али помаже и у борби против болести јетре и жучи, несанице, тумора слезене...

Чај од коприве можете пити сваки дан по једну шољу, што ће бити довољно за почетак лечења наведених болести.

Чај од коприве је диуретик, али и добротворан код многих болести крви те се у комбинацији с другим лековитим биљем успешно користи и за лечење леукемије.

Извор: Србија данас

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола Озрен

24.08.2016 18:31

Једна од најбољих биљака најздравијих.

ОДГОВОРИТЕ