Јоветићев уговор: Наступ од 14,5 милиона евра!

Зашто је Интер решен да прода Црногорца?!

Фудбал 23.08.2016 | 17:00
Јоветићев уговор: Наступ од 14,5 милиона евра!
Црногорски нападач Стеван Јоветић (26) у деликатној је ситуацији на "Меаци".

Нападач Интера преседео је на клупи први меч сезоне, који је његов тим изгубио од Кјева, што не чуди ако се узму у обзир његов статус и компликован уговор, који су италијански медији представили јавности у понедељак.

Јоветић је тренутно члан "неразура" на основу 18-месечне позајмице од Манчестер ситија. "Грађани" су га прошлог лета послали у Милан за 2,5 милиона евра, али уз важну клаузулу:

Ако би ове сезоне Јоветић одиграо бар један меч, Интер би морао да плати 14,5 милиона евра, чиме би позајмицу аутоматски преобликовао у дугорочан трансфер.

Са друге стране, останак Црногорца у тренутном клубу пролонгирао би ту исплату до децембра, када би Интер дефинитивно морао да уплати наведени износ на рачун "грађана" ако би екипа Франка Де Бура била пласирана изнад зоне испадања.

У таквој ситуацији, а узевши у обзир да су на премијери у шпицу шансу добили Мауро Икарди и Родриго Паласио, не изненађује опредељеност Интера да до септембра прода бившег фудбалера Партизана, за кога је отворено заинтересована Фиорентина.

Међутим, клуб са "Артемио Франкија" нема новца да плати наведено обештећење, већ само Јоветићеву годишњу плату од три милиона евра.

Са истом идејом о позајмици јављају се и енглески клубови, али по том питању Интер није надлежан, јер нема право да позајмљује Црногорца трећој страни.

Прелазни рок улази у завршницу, па ће и епилог ове замршене ситуације брзо бити одређен.

Јоветић је прошле сезоне у дресу Интера одиграо 28 утакмица и постигао седам голова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар