Jovetićev ugovor: Nastup od 14,5 miliona evra!

Zašto je Inter rešen da proda Crnogorca?!

Fudbal 23.08.2016 | 17:00
Jovetićev ugovor: Nastup od 14,5 miliona evra!
Crnogorski napadač Stevan Jovetić (26) u delikatnoj je situaciji na "Meaci".

Napadač Intera presedeo je na klupi prvi meč sezone, koji je njegov tim izgubio od Kjeva, što ne čudi ako se uzmu u obzir njegov status i komplikovan ugovor, koji su italijanski mediji predstavili javnosti u ponedeljak.

Jovetić je trenutno član "nerazura" na osnovu 18-mesečne pozajmice od Mančester sitija. "Građani" su ga prošlog leta poslali u Milan za 2,5 miliona evra, ali uz važnu klauzulu:

Ako bi ove sezone Jovetić odigrao bar jedan meč, Inter bi morao da plati 14,5 miliona evra, čime bi pozajmicu automatski preoblikovao u dugoročan transfer.

Sa druge strane, ostanak Crnogorca u trenutnom klubu prolongirao bi tu isplatu do decembra, kada bi Inter definitivno morao da uplati navedeni iznos na račun "građana" ako bi ekipa Franka De Bura bila plasirana iznad zone ispadanja.

U takvoj situaciji, a uzevši u obzir da su na premijeri u špicu šansu dobili Mauro Ikardi i Rodrigo Palasio, ne iznenađuje opredeljenost Intera da do septembra proda bivšeg fudbalera Partizana, za koga je otvoreno zainteresovana Fiorentina.

Međutim, klub sa "Artemio Frankija" nema novca da plati navedeno obeštećenje, već samo Jovetićevu godišnju platu od tri miliona evra.

Sa istom idejom o pozajmici javljaju se i engleski klubovi, ali po tom pitanju Inter nije nadležan, jer nema pravo da pozajmljuje Crnogorca trećoj strani.

Prelazni rok ulazi u završnicu, pa će i epilog ove zamršene situacije brzo biti određen.

Jovetić je prošle sezone u dresu Intera odigrao 28 utakmica i postigao sedam golova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar