Балашевић послао поруку пред окршај са Америма

Певач и кантаутор Ђорђе Балашевић често је на мети критика због свог недовољно патриотског става према Србији, али овога пута нема проблема с тим. Он је осетио потребу да се обрати капитену српске кошаркашке репрезентације, Саши Ђорђевићу пред вечерашње финале у баскету на Олимпијским играма у Рију.

Забава 21.08.2016 | 13:48
Балашевић послао поруку пред окршај са Америма
С обзиром на то да је Балашевић изгубио број мобилног телефона, позвао је у помоћ ћерку Бебу, која је његову поруку пренела на свом Фејсбук профилу. Само да Сашу и момке не потера малер...

"Драги мој Господине Ђорђевићу...
Што смо старији, и што те више пратим, све више осећам потребу да те ословим управо тако?
Господине Ђорђевићу...

И, можда је најбоље да ти честитам пре него што дежурни критичари преформулишу своје злобне опаске у хвалоспеве, и пре него што дундлови ослобођени од физичког крену да вас својатају и повлаче по којекаквим салонима и пријемима?

Тако то иде...
Сретни верују у бајке. Још сретнији учествују у њима...

Амери ће данас можда дати који поен више од нас, али обојица одавно знамо да се понекад победе ни изблиза не читају са семафора?
Дечаци које си окупио трчали су испод дуге оне твоје "тројке" из Истанбула, пожелевши да им се снови остваре, али из ноћи у ноћ уверавамо се у то да су очито решили да за сваки случај и сами мало пораде на остварењу својих снова?

Молим те да им, ако доспеш, пред финале само пренесеш да су овде неки, који су пробдели многа финала, веома, веома, поносни на њих. Што је у земљи у којој понос годинама атрофира, далеко изнад свих легура, химни или застава...

То је четврта степеница победничког постоља...
Пошаљи их, као што си вероватно и планирао,да одиграју тај меч као баскет са ортацима између зграда...
То је, ипак, само игра.

А ви сте увелико олимпијски шампиони, што се нас тиче...
Пуно вам хвала на томе, твој Ђоле, испред још пар Балашевића, ни не помишљајући да набројим све за које знам да мисле као ми..."написао је Ђорђе Балашевић.

Извор: Србија данас

Коментари / 0

Оставите коментар