Тањи Бошковић Златни платан за допринос кинематографији

Глумици Тањи Бошковић је у Требињу уручен Златни платан – награда за изузетан допринос евро-медитеранској кинематографији, чиме је почео 4. Филмски фестивал медитеранског и европског филма.

Забава 11.08.2016 | 08:29
Тањи Бошковић Златни платан за допринос кинематографији
Примајући награду, Бошковићева је истакла да је веома узбуђена и захвална организаторима што су управо њој доделили овогодишњи Златни платан.

„Знате, када год дођем у Требиње, то је за мене велико узбуђење, јер стојим пред вама лепим, узвишеним, продуховљеним и поетичним“, рекла је Бошковићева и поручила публици да чува Требиње, јер је то град који са поносом носи то име.

Позната глумица је навела да је за српски језик веома важно све оно што је оставио песник Јован Дучић, честитајући требињској публици што није поклекнула пред брзином живота.


„Дубоко се клањам различитостима које сте успели да сачувате. Исто тако, чувајте љубав према уметности, јер вас то чини људима“, рекла је Бошковићева, испраћена громогласним аплаузима публике.

Фестивал је отворио градоначелник Требиња Славко Вучуревић нагласивши да је Требиње постало велики филмски и фестивалски град, чиме се наставља Дучићев пројекат „Требиње – град културе“.

„И ове године репертоар филмског фестивала је брижљиво одабран. Видећемо филмове из Грчке, Шпаније, Србије, БиХ, Русије, Словеније, а сваке вечери отићи ћемо кући за једно богатије искуство које испуњава душу и срца“, истакао је Вучуревић.

Вучуревић је додао и да је требињски филмски фестивал на добром путу, што доказују и досадашњи добитници његове награде – Милена Дравић, Франко Неро, Петар Божовић, Неда Арнерић, Тања Бошковић и Раде Шербеџија.

„Тања и Раде су изузетно много дали медитеранском и европском филму. Требињски филмски фестивал је то знао да цени и награди“, рекао је Вучуревић.

 Фестивал ће у наредних седам дана окупити нека од најзначајнијих глумачких имена са подручја Балкана, најавили су организатори.

Организатори фестивала су центар „Танграм“ из Београда, Културни центар Требиње и „Алпе-адрија“ културна мрежа из Беча.

РТС
фото: интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

платани

11.08.2016 20:13

Требиње јест лијеп град. Нисам сигуран да би Тања живљела у њему.

ОДГОВОРИТЕ