Tanji Bošković Zlatni platan za doprinos kinematografiji

Glumici Tanji Bošković je u Trebinju uručen Zlatni platan – nagrada za izuzetan doprinos evro-mediteranskoj kinematografiji, čime je počeo 4. Filmski festival mediteranskog i evropskog filma.

Zabava 11.08.2016 | 08:29
Tanji Bošković Zlatni platan za doprinos kinematografiji
Primajući nagradu, Boškovićeva je istakla da je veoma uzbuđena i zahvalna organizatorima što su upravo njoj dodelili ovogodišnji Zlatni platan.

„Znate, kada god dođem u Trebinje, to je za mene veliko uzbuđenje, jer stojim pred vama lepim, uzvišenim, produhovljenim i poetičnim“, rekla je Boškovićeva i poručila publici da čuva Trebinje, jer je to grad koji sa ponosom nosi to ime.

Poznata glumica je navela da je za srpski jezik veoma važno sve ono što je ostavio pesnik Jovan Dučić, čestitajući trebinjskoj publici što nije pokleknula pred brzinom života.


„Duboko se klanjam različitostima koje ste uspeli da sačuvate. Isto tako, čuvajte ljubav prema umetnosti, jer vas to čini ljudima“, rekla je Boškovićeva, ispraćena gromoglasnim aplauzima publike.

Festival je otvorio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević naglasivši da je Trebinje postalo veliki filmski i festivalski grad, čime se nastavlja Dučićev projekat „Trebinje – grad kulture“.

„I ove godine repertoar filmskog festivala je brižljivo odabran. Videćemo filmove iz Grčke, Španije, Srbije, BiH, Rusije, Slovenije, a svake večeri otići ćemo kući za jedno bogatije iskustvo koje ispunjava dušu i srca“, istakao je Vučurević.

Vučurević je dodao i da je trebinjski filmski festival na dobrom putu, što dokazuju i dosadašnji dobitnici njegove nagrade – Milena Dravić, Franko Nero, Petar Božović, Neda Arnerić, Tanja Bošković i Rade Šerbedžija.

„Tanja i Rade su izuzetno mnogo dali mediteranskom i evropskom filmu. Trebinjski filmski festival je to znao da ceni i nagradi“, rekao je Vučurević.

 Festival će u narednih sedam dana okupiti neka od najznačajnijih glumačkih imena sa područja Balkana, najavili su organizatori.

Organizatori festivala su centar „Tangram“ iz Beograda, Kulturni centar Trebinje i „Alpe-adrija“ kulturna mreža iz Beča.

RTS
foto: internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

platani

11.08.2016 20:13

Trebinje jest lijep grad. Nisam siguran da bi Tanja življela u njemu.

ODGOVORITE