СЛС: Звезда сигурна, а и Воша се ''оклизнула'' против Напретка!

Звездин пљусак оптимизма пред Сасуоло: Играли се Катаи и Вијеира, одбрана коначно издржала! Вождовац са играчем мање није могао да буде озбиљнији спаринг партнер - 3:0! Крушевачка тврђава превисока и за Вошу, победише Чука и Рад - Металац постаје хит! Без голова на стадиону Младост, минималци Брђана и Грађевинара, сигурни бодови екипе из Горњег Милановца!

Фудбал 10.08.2016 | 22:45
СЛС: Звезда сигурна, а и Воша се ''оклизнула'' против Напретка!
Генерална проба за Сасуоло је успела! Можда би есенцијална вест са стадиона “Рајко Митић“ требало да гласи да је Црвена звезда усписала трећу рутинску тројку и учврстила се на првом месту суперлигашког каравана, али у периоду када су мисли окренуте Италији важна је чињеница да црвено-бели први пут од почетка сезоне нису капитулирали. Ако је бројчано инфериорни Вождовац прави узорак онда стручни штаб клуба са “Маракане“ може да каже како сваког дана у сваком погледу први фаворит српског првенства напредује. Звезда је за 45 минута скршила отпор у почетку агресивних, а потом припитомљених Змајева, и успела да сачува ноге креатора офанзивне потентности за Ређо Емилију - 3:0

Дефанзивни блок је учвршен легионарском мирноћом Дамијана Ле Талека, КостариканацЏон Руиз је почео да демонстрира знакове физичког и играчког напретка, Мичел Доналд је био истински пословођа, Уго Вијира голгетерски расположен...  Било је то више него довољно за Вождовац, али питање од есенцијалне важности гласи хоће ли то бити таман да Звезда преживи сусрет са типичном екипом са Апенинског полуострва... Било је и тренутка истинске фудбалске магије Александра Катаија, уметнички много вредније од голова Уга Вијеире иДамјана Ле Талека... Као што је са друге стране било уочљиво да се Аргентинац Пабло Моуче истински мучи да пронађе праву релацију са остатком поставе и постане битан фактор у игри српског шампиона

Ако су параметар такмичарски мечеви Црвене звезде од почетка сезоне, онда смо у првом полувремену дуела на Маракани гледали врло атипично утакмицу. Нити је у одбрани српског шампиона дувала стереотипна промаја, нити су домаћини били јако убојити. Бар док је Вождовац био бројчано изједначен. Мали компијски дерби претворио се у прави италијански окршај, што може да буде јако поучно за Црвену звезду у праскозорје европске утакмице са Сасуолом.

Црвено-бели су наишли на тврдо, на физички моћну поставу Братислава Живковића у којој су доминирали суперлигашки ветерани попут Милоша Михајлова, Уроша Синђића и Милоша Павловића. Са друге стране стручни штаб гиганта са “Маракане“ одлучио је да коначно спусти Ле Талека на штопера и шансу у средини терена поново пружи агресивном МаркуПолетановићу.Тај маневар испоставио се као плодоносан за суперлигашке стандарде, јер је Француз показао да у последњој линији може да пронађе излаз из лавиринта играчке кризе. И не само то: успео је Ле Талек да дисциплинује последњу четвроку, па нисмо видели јефтина испадања и још јефтиније погрешне процене.... Тако својествене за Црвену звезду још од утакмице са Валетом.

Испраћени су играчи Црвене звезде на полувремене аплаузом, али можда би укупан утисак био другачије да је Братислав Живковић успео да каналише превелику енергију МаркаПутинчанина. Везиста Змајева је прво беспотребно насрнуо на Пабла Моучеа, а потом је још једним картоном комплетну тактику гостију бацио под ноге. Звезда је са играчем више, по лудом летњем пљуску раширила крила. Посебно, када је после прекршаја Михајлованад Џоном Руизом арбитар Петковић показао на креч, а Уго Вијеира стигао до четвртог овосезонског гола.

Какву варку смо видели у добром делу првог полувремену. Деловало је да је библијски пљусак спрао магију са копачки Александра Катаија, али је мајстор из Србобрана поново био произвођач апалуза у Љутице Богдана. Имао је секвенцу која је трајала кратко, али која ће се дуго препричавати. Поново је дриблинзима директне ривала обарао као кегле, поново је једноставно асистирао, али није имао среће да из три покушаја погоди мрежу. Његове реализаторске грешке исправио је Ле Талек, после корнера Пабла Моучеа.

Већ тада је било јасно да ће друго полувреме бити чисто одрађивање после у "леру". Вождовац се са играчем мање трудио да сачува образ и у томе успео, док је Црвена звезда на широком простору вежбала нападе по ширини и дубини. Опет је било ту потеза за апалузе, али је кишну августовску ноћ петим првенственим голом затворио Уго Вијеира. Асистент је био Милош Цветковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ВОЖДОВАЦ 3:0 (2:0)
/Вијеира 32 пен, 73, Ле Талек 42/

Стадион: Рајко Митић;
Гледалаца: 6.873;
Судија: Немања Петковић (Београд)

ЦРВЕНИ КАРТОН: Путинчанин (Вождовац)

Црвена звезда (4-2-3-1): Кахриман - Цветковић, Ле Талек, Фибел, Ристић - Доналд (од 76’ Луковић), Полетановић - Моуче, Катаи (од 76’ Сикимић), Руиз (од 71’ Срнић) - Вијеира;

Вождовац (3-4-3): Милошевић - Михајлов, Синђић, Ивковић - Ћирковић, Павловић, Благојевић (од 62’ Бољевић), Зец (од 46’ Стојановић) - Георгијевић, Дражић (од 82’ Јовановић), Путинчанин

Крушевачка тврђава превисока и за Вошу, победише Чука и Рад - Металац постаје хит! Без голова на стадиону Младос, минималци Брђана и Грађевинара, сигурни бодови екипе из Горњег Милановца!

Прва четири кола - Црвена звезда, Партизан и Војводина, а на укупном салду пет бодова! Напредак је вечерас дефинитивно потврдио да има озбиљан тим за овдашње услове, јер није поклекао ни пред захуткалом Војводином, која после фантастичне партије у Хумској није имала решпење за крушевачки бедем - 0:0.

Лале су имале велику жељу, али их је очигледно мало сустигао умор, па су стигле до само једног бода, мада је неколико више него солидних прилика имао и састав Драгана Ивановића. Ипак, када се све сагледа апсолутно равноправан исход на стадиону Младост.

Под великим притиском вечерас су били Чукарички и Рад, који су ипак успели коначно да освоје сва три бода. На Бановом брду је минималним резултатом савладана Бачка, а на исти начин са Бањице је испраћен и Радник из Сурдулице. Једини гол за Брђане постигао јеНемања Радоњић у 48. минуту, послед одличне комбинације са Фофаном, док је кључ одбране Радника на стадиону Краљ Петар Први још у седмом минуту пронашао младиБогдан Младеновић.

Занимљиво, судија Лазар Трипковић је у 82. минуту утакмице на Бановом брду на кратко прекинуо утакмицу јер лопта због обимне кише није одскакала, али је меч ипак приведен крају.

Борац ни овога пута није осетио сласт тријумфа, пошто је на стадиону крај Мораве одолео Раднички из Ниша и задржао висок пласман на табели (1:0).

Апсолутни хит почетка првенствене трке постаје Металац из Горњег Милановца који је на свом терену савладао Младост из Лучана са 2:0, па се након четвртог кола налази на високој другој позицији иза лидера Црвене звезде.

СУПЕРЛИГА - 4. коло:

Јавор - Партизан 0:2 (1:0)
/Радовић 13, Михајловић 71пен/

Спартак - Нови Пазар 2:5 (1:3)
/Јочић 26, Крамар 57 - Траванчић 7, 12, Димитријевић 21, Кунић 74, Аливодић 90+2/

Напредак – Војводина 0:0

Чукарички – Бачка 1:0 (0:0)
/Радоњић 48/

Рад - Радник Сурдулица 1:0 (1:0)
/Младеновић 7/

Борац Чачак - Раднички Ниш 0:0

Металац - Младост Лучани 2:0 (0:0)
/Ровчанин 61, Крзнарић 68аг/

Табела: Црвена звезда 10 бодова, Металац 9, Нови Пазар 7 (-1), Војводина 7 (-1), Раднички Ниш 7, Вождовац 7, Младост Лучани 6, Јавор 5, Радник 5, Напредак 5, Партизан 4, Чукарички 4, Спартак 4, Рад 3, Борац 2, Бачка 1.

Коментари / 0

Оставите коментар