SLS: Zvezda sigurna, a i Voša se ''okliznula'' protiv Napretka!

Zvezdin pljusak optimizma pred Sasuolo: Igrali se Katai i Vijeira, odbrana konačno izdržala! Voždovac sa igračem manje nije mogao da bude ozbiljniji sparing partner - 3:0! Kruševačka tvrđava previsoka i za Vošu, pobediše Čuka i Rad - Metalac postaje hit! Bez golova na stadionu Mladost, minimalci Brđana i Građevinara, sigurni bodovi ekipe iz Gornjeg Milanovca!

Fudbal 10.08.2016 | 22:45
SLS: Zvezda sigurna, a i Voša se ''okliznula'' protiv Napretka!
Generalna proba za Sasuolo je uspela! Možda bi esencijalna vest sa stadiona “Rajko Mitić“ trebalo da glasi da je Crvena zvezda uspisala treću rutinsku trojku i učvrstila se na prvom mestu superligaškog karavana, ali u periodu kada su misli okrenute Italiji važna je činjenica da crveno-beli prvi put od početka sezone nisu kapitulirali. Ako je brojčano inferiorni Voždovac pravi uzorak onda stručni štab kluba sa “Marakane“ može da kaže kako svakog dana u svakom pogledu prvi favorit srpskog prvenstva napreduje. Zvezda je za 45 minuta skršila otpor u početku agresivnih, a potom pripitomljenih Zmajeva, i uspela da sačuva noge kreatora ofanzivne potentnosti za Ređo Emiliju - 3:0

Defanzivni blok je učvršen legionarskom mirnoćom Damijana Le Taleka, KostarikanacDžon Ruiz je počeo da demonstrira znakove fizičkog i igračkog napretka, Mičel Donald je bio istinski poslovođa, Ugo Vijira golgeterski raspoložen...  Bilo je to više nego dovoljno za Voždovac, ali pitanje od esencijalne važnosti glasi hoće li to biti taman da Zvezda preživi susret sa tipičnom ekipom sa Apeninskog poluostrva... Bilo je i trenutka istinske fudbalske magije Aleksandra Kataija, umetnički mnogo vrednije od golova Uga Vijeire iDamjana Le Taleka... Kao što je sa druge strane bilo uočljivo da se Argentinac Pablo Mouče istinski muči da pronađe pravu relaciju sa ostatkom postave i postane bitan faktor u igri srpskog šampiona

Ako su parametar takmičarski mečevi Crvene zvezde od početka sezone, onda smo u prvom poluvremenu duela na Marakani gledali vrlo atipično utakmicu. Niti je u odbrani srpskog šampiona duvala stereotipna promaja, niti su domaćini bili jako ubojiti. Bar dok je Voždovac bio brojčano izjednačen. Mali kompijski derbi pretvorio se u pravi italijanski okršaj, što može da bude jako poučno za Crvenu zvezdu u praskozorje evropske utakmice sa Sasuolom.

Crveno-beli su naišli na tvrdo, na fizički moćnu postavu Bratislava Živkovića u kojoj su dominirali superligaški veterani poput Miloša Mihajlova, Uroša Sinđića i Miloša Pavlovića. Sa druge strane stručni štab giganta sa “Marakane“ odlučio je da konačno spusti Le Taleka na štopera i šansu u sredini terena ponovo pruži agresivnom MarkuPoletanoviću.Taj manevar ispostavio se kao plodonosan za superligaške standarde, jer je Francuz pokazao da u poslednjoj liniji može da pronađe izlaz iz lavirinta igračke krize. I ne samo to: uspeo je Le Talek da disciplinuje poslednju četvroku, pa nismo videli jeftina ispadanja i još jeftinije pogrešne procene.... Tako svojestvene za Crvenu zvezdu još od utakmice sa Valetom.

Ispraćeni su igrači Crvene zvezde na poluvremene aplauzom, ali možda bi ukupan utisak bio drugačije da je Bratislav Živković uspeo da kanališe preveliku energiju MarkaPutinčanina. Vezista Zmajeva je prvo bespotrebno nasrnuo na Pabla Moučea, a potom je još jednim kartonom kompletnu taktiku gostiju bacio pod noge. Zvezda je sa igračem više, po ludom letnjem pljusku raširila krila. Posebno, kada je posle prekršaja Mihajlovanad Džonom Ruizom arbitar Petković pokazao na kreč, a Ugo Vijeira stigao do četvrtog ovosezonskog gola.

Kakvu varku smo videli u dobrom delu prvog poluvremenu. Delovalo je da je biblijski pljusak sprao magiju sa kopački Aleksandra Kataija, ali je majstor iz Srbobrana ponovo bio proizvođač apaluza u Ljutice Bogdana. Imao je sekvencu koja je trajala kratko, ali koja će se dugo prepričavati. Ponovo je driblinzima direktne rivala obarao kao kegle, ponovo je jednostavno asistirao, ali nije imao sreće da iz tri pokušaja pogodi mrežu. Njegove realizatorske greške ispravio je Le Talek, posle kornera Pabla Moučea.

Već tada je bilo jasno da će drugo poluvreme biti čisto odrađivanje posle u "leru". Voždovac se sa igračem manje trudio da sačuva obraz i u tome uspeo, dok je Crvena zvezda na širokom prostoru vežbala napade po širini i dubini. Opet je bilo tu poteza za apaluze, ali je kišnu avgustovsku noć petim prvenstvenim golom zatvorio Ugo Vijeira. Asistent je bio Miloš Cvetković.

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 3:0 (2:0)
/Vijeira 32 pen, 73, Le Talek 42/

Stadion: Rajko Mitić;
Gledalaca: 6.873;
Sudija: Nemanja Petković (Beograd)

CRVENI KARTON: Putinčanin (Voždovac)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman - Cvetković, Le Talek, Fibel, Ristić - Donald (od 76’ Luković), Poletanović - Mouče, Katai (od 76’ Sikimić), Ruiz (od 71’ Srnić) - Vijeira;

Voždovac (3-4-3): Milošević - Mihajlov, Sinđić, Ivković - Ćirković, Pavlović, Blagojević (od 62’ Boljević), Zec (od 46’ Stojanović) - Georgijević, Dražić (od 82’ Jovanović), Putinčanin

Kruševačka tvrđava previsoka i za Vošu, pobediše Čuka i Rad - Metalac postaje hit! Bez golova na stadionu Mlados, minimalci Brđana i Građevinara, sigurni bodovi ekipe iz Gornjeg Milanovca!

Prva četiri kola - Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina, a na ukupnom saldu pet bodova! Napredak je večeras definitivno potvrdio da ima ozbiljan tim za ovdašnje uslove, jer nije poklekao ni pred zahutkalom Vojvodinom, koja posle fantastične partije u Humskoj nije imala rešpenje za kruševački bedem - 0:0.

Lale su imale veliku želju, ali ih je očigledno malo sustigao umor, pa su stigle do samo jednog boda, mada je nekoliko više nego solidnih prilika imao i sastav Dragana Ivanovića. Ipak, kada se sve sagleda apsolutno ravnopravan ishod na stadionu Mladost.

Pod velikim pritiskom večeras su bili Čukarički i Rad, koji su ipak uspeli konačno da osvoje sva tri boda. Na Banovom brdu je minimalnim rezultatom savladana Bačka, a na isti način sa Banjice je ispraćen i Radnik iz Surdulice. Jedini gol za Brđane postigao jeNemanja Radonjić u 48. minutu, posled odlične kombinacije sa Fofanom, dok je ključ odbrane Radnika na stadionu Kralj Petar Prvi još u sedmom minutu pronašao mladiBogdan Mladenović.

Zanimljivo, sudija Lazar Tripković je u 82. minutu utakmice na Banovom brdu na kratko prekinuo utakmicu jer lopta zbog obimne kiše nije odskakala, ali je meč ipak priveden kraju.

Borac ni ovoga puta nije osetio slast trijumfa, pošto je na stadionu kraj Morave odoleo Radnički iz Niša i zadržao visok plasman na tabeli (1:0).

Apsolutni hit početka prvenstvene trke postaje Metalac iz Gornjeg Milanovca koji je na svom terenu savladao Mladost iz Lučana sa 2:0, pa se nakon četvrtog kola nalazi na visokoj drugoj poziciji iza lidera Crvene zvezde.

SUPERLIGA - 4. kolo:

Javor - Partizan 0:2 (1:0)
/Radović 13, Mihajlović 71pen/

Spartak - Novi Pazar 2:5 (1:3)
/Jočić 26, Kramar 57 - Travančić 7, 12, Dimitrijević 21, Kunić 74, Alivodić 90+2/

Napredak – Vojvodina 0:0

Čukarički – Bačka 1:0 (0:0)
/Radonjić 48/

Rad - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)
/Mladenović 7/

Borac Čačak - Radnički Niš 0:0

Metalac - Mladost Lučani 2:0 (0:0)
/Rovčanin 61, Krznarić 68ag/

Tabela: Crvena zvezda 10 bodova, Metalac 9, Novi Pazar 7 (-1), Vojvodina 7 (-1), Radnički Niš 7, Voždovac 7, Mladost Lučani 6, Javor 5, Radnik 5, Napredak 5, Partizan 4, Čukarički 4, Spartak 4, Rad 3, Borac 2, Bačka 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar