СЛС: Партизан коначно побиједио!

Екипа Партизана победила је Јавор у Ивањици у четвртом колу Суперлиге Србије – 2:0 (1:0).

Фудбал 10.08.2016 | 20:45
СЛС: Партизан коначно побиједио!
Црно-бели су тако стигли до прве победе у сезони, после ремија и два узастопна пораза, односно испадања из Европе без датог гола пољском Заглембју.

Уједно, ово је био и први тријумф Марка Николића од повратка на клупу тима из Београда, у његовом другом мечу.

Тим из Хумске контролисао је меч од почетка до краја, а иако није створио превелики број изгледних шанси – без већих проблема уписао је три бода.

Партизан је до вођства дошао у 13. минуту, када је Мирослав Радовић на ивици казненог натрчао на промашај Валерија Божинова, који је погодио пречку са свега два метра, и из волеја сместио лопту у даљи угао.

Тим резултатом отишло се на одмор, а узбуђења није било све до 71. минута када је решено питање победника. Милош Каришик оборио је Немању Милетића у самом ћошку казненог простора, а сигуран извођач једанаестерца био је Немања Михајловић за потврду победе гостију.

Црно-бели, који у наредном колу у недељу чекају Чукарички, сада имају четири бода и налазе се на 14. месту, док је Јавор, кога у недељу чека гостовање Војводини, девети са бодом више.

У истом термину у Суботици смо видели праву голеаду, где је над домаћим Спартаком славио Нови Пазар 5:2.

Пазарци су већ у 22. минуту имали три гола предност, пошто је Траванчић погађао у 8. и 13. минуту, а Димитријевић у 22, да би Јоцић смањио заостатак свог тима четири минута касније.

Потпуну неизвесност у меч вратио је Крмар у 57. минуту, али је после искључења Милића и гола Кунића све било јасно. Тачку на меч ставио је у повратник Аливодић другом минуту надокнаде.

Нови Пазар сада има седам бодова и у наредном колу дочекује Рад, а Спартак је остао на шест пред гостовање Бачкој Паланци.

Суперлига Србије – четврто коло:

Јавор – Партизан 0:2 (0:1)
Радовић 13, Михајловић 71(п)
Спартак – Нови Пазар 2:5 (1:3)
Јоцић 26, Крмар 57 - Траванчић 8, 13, Димитријевић 22
20.00 Напредак – Војводина
20.00 Чукарички – Бачка Паланка
20.00 Рад – Радник
20.00 Борац – Раднички Ниш
20.00 Металац – Младост
20.30 Црвена звезда – Вождовац

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар