Ево зашто спортисти имају црвене тачке

Легендарни пливач Мајкл Фелпс појавио се са поменутим тачкама у недељу, а стручњаци на НБЦ-у објаснили су да се ради о терапији пуштања крви.

Свијет 09.08.2016 | 08:17
Ево зашто спортисти имају црвене тачке
Уколико сте пратили Олимпијске игре, на многобројним спортистима, поготово који се такмиче у индивидуалним спортовима, примјетне су велике црвене тачке по грудима и леђима. Не, то није болест, нити алергија, то су трагови лијечења мишића, што је постало веома популарно међу такмичарима у Рију.

Легендарни пливач Мајкл Фелпс појавио се са поменутим тачкама у недељу, а стручњаци на НБЦ-у објаснили су да се ради о терапији пуштања крви.



"Заправо, терапија пуштања крви подразумијева предмет у облику шољице који је прикачен на пумпицу, а затим тај читав апарат за тијело. Многи доктори тврде да ова техника повећава проток крви, те се мишићи много лакше и брже опорављају" , наводе стручњаци.

Тачке које су "оставштина" те терапије знају да се задрже на тијелу и до двије, три недјеље. 

Извор: Вијести

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Хомо сапиенс

09.08.2016 06:52

Има ли границе глупостима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.08.2016 09:10

Највећа људска глупост је бити у могућности се информисати и образовати, а не урадити то.

Name

Хомо сапиенс

09.08.2016 19:05

Не знам ког си нивоа образовања - по коментару бих закљуцио да си мастер, наравно по Болоњи. Паметњаковицу, погледај мало даље, закопај мало дубље, ако имас те капацитете, па це све бити јасније.

Name

невјероватно

09.08.2016 07:46

Сада пазњу одвлаце некакви пецати, а скрива се истина о највецој превари и подвали у историји спорта - то је управо тај несретни Мајкл Фелпс, који максимално допингован зање медаље, али нико му ниста не мозе, јер је он осмисљени пројект дрзаве одакле долази и нико не смије да постави то питање. Цак су свјесно зртвовали бициклисту Армстронга, како би могли имати алиби за пројекат Фелпс (као ето они не стите своје преступнике). То је најбоље објаснио Бен Дзонсон, када је рекао - ја јесам био допингован, али само зато сто нисам имао пасос америцки, зато ми је одузета златна медаља. Карл Луис је био допингованији од њега!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хиџама

09.08.2016 08:34

Хиџама Шта је хиџама? Хиџама је медицинска метода која спада у домен мале хирургије. Представља методу локалног пуштања крви. Начин извођења. Хиџама се изводи зарезивањем коже, стерилним и једнократним инструментаријем, те вакум сукцијом у одређеним регијама. Шта се елиминише хиџамом ? На поменути начин се елиминише садржај из подкожног ткива . Прљава крв, стварност или легенда ? Сматра се да је крв, која лежи под кожом, пуна токсина и да то може изазвати болност. Они се на поменути начин евакуирају из организма. Савремене научне медицинске студије, које се проводе у свијету, показале су да постоји евидентна разлика у саставу капиларне крви узете из прста (одакле се обично узима за анализу) и оне узете приликом хиџаме. Лабораторијски налази показују ту разлику. Елиминисана маса садржи 80 - 90% биолошког и хемијског "отпада", а само 10 - 20% крвних елемената. Биолошке метерије које морамо елиминисати настају као производи нашег метаболизма, а интензивније се стварају као посљедица стреса, некретања те штетних животних навика (неспавање, пушење, сједећи начин живота итд). Хемијске отпадне материје су токсини које у организам уносимо храном, водом и зраком, те бројним лијековима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

09.08.2016 08:57

Тако су и наше бабе намијештале спуштен стомак, а онда загрију филџан па га поклопе на пупак, и тако створе вакум, када се филџан охлади. Према томе ништа ново, то што су сада "стручњаци " открили, наше бабе су радиле прије двјеста година.

ОДГОВОРИТЕ