Терористичка пријетња: Аустрија јача војску

Министар одбране Аустрије Ханс Петер Доскоцил намјерава, због пријетње од тероризма, да ојача елитну јединицу аустријске војске.

Свијет 08.08.2016 | 13:36
Терористичка пријетња: Аустрија јача војску
Специјална јединица треба да добије већи број припадника и додатну опрему, а Доскоцил је најавио да ће се у опрему инвестирати 35 милиона евра.

Доскоцил вјерује да ће борба против тероризма постати све више задатак војске.

Новом структуром аустријске армије, која ступа на снагу од 1. јануара идуће године, специјална јединица биће стављена под директну команду секције за интервенције Министарства одбране, чиме треба да се омогући брже доношење одлука.

Елитна јединица би требало да буде ојачана са 40 војника на око 400.

Што се опреме тиче, 35 милиона евра биће употребљено за побољшање личне заштитне опреме војника, али и повећање мобилности, нове оружане системе, опрема за ноћне акције, као и опрема за комуникацију.

У инфраструктуру специјалних снага биће, у наредне три године, инвестирано 7,3 милиона евра.

Тренутно једна комисија састављена од представника владајућих странака, са експертима министарстава унутрашњих послова и одбране, раде на дефинисању могућности будућег учешћа војске у борбу против тероризма у земљи.

Иначе Доскоцил планира да упути аустријске војнике на границу Мађарске са Србијом, како би помогли мађарским властима у заштити међа од илегалних миграната, преносе аустријски медији.

До краја мјесеца треба да се са Мађарском ријеши питање упућивање војника, а почетком октобра ће више од 20 војника бити упућено на мађарско-српску границу.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кобац

08.08.2016 16:10

Аустрија је једна од највећих криваца за распад Југославије и није ми их жао само јадан народ гдје год се окренеш .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

08.08.2016 16:55

Спремте се, спремте...

ОДГОВОРИТЕ