Анализа - видео: Звезди не леже Италијани, али Сасуоло није баук! Шта каже ''Гроф''?

Црвено-бели у својој исторји само три пута савладали италијанског ривала! Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да још није време за причу о Сасуолу, ривалу у четвртом колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 05.08.2016 | 18:00
Анализа - видео: Звезди не леже Италијани, али Сасуоло није баук! Шта каже ''Гроф''?
Утисак после жреба последње рунде квалификација за Лигу Европе је да Црвена звезда није лоше прошла! Можда је могла и боље, али свакако и много горе.

Италијански Сасуоло није ривал који улива страх у кости. Дебитант на европској сцени налази се у успону када је у питању национално такмичење, али исто тако је било и са Кјевом 2002. године, па су црвено-бели без већих проблема изашли на крај са клубом из Вероне (0:0 код куће, 2:0 у гостима).

Управо је Кјево једини од два италијанска представника које је Звезда побеђивала у евро-такмичењима. Други је Рома, два пута.

Звезда је против Италијана играла чак 21 пут, али је остварила само три победе, уз седам ремија и чак 11 пораза.

Сасуоло је већи део своје историје провео у нижим лигама, а пре три сезоне дебитовао је у Серији А. Прву годину завршио је на 17. месту, са два бода од зоне испадања. Затим је био 12, а прошле сезоне шести.

Ова екипа, коју са клупе води 46-годишњи Еузебио Ди Франческо, умела је прошле сезоне да изненади великане италијанског фудбала, попут Интера (3:1, 1:0), Милана (2:0), Јувентуса (1:0), Лација (2:1) и Наполија (2:1), али је имала и серију од седам утакмица без победе.

У претходној рунди квалификација за Лигу Европе, историјскм мечевима на међународној сцени по клуб основан 1920, Сасуло је одиграо 1:1 са Луцерном у Швајцарској, да би потом славио 3:0 у Италији.

Прва звезда тима је 22-годишњи нападач Доменико Берарди, али овај клуб има добру сарадњу са Јувентусом и неколико младих играча торинског клуба у својим редовима, што додатно позива на опрез.

Сасуоло своје утамице у квалификацијама за Лигу Европе игра у оближњој Ређо Емилији, предграђу Модене, где ће црвено-бели гостовати 18. августа.



Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да још није време за причу о Сасуолу, ривалу у четвртом колу квалификација за Лигу Европе.

“Противник није ни повољан ни неповољан, спада у групу средње тешких ривала. Није изразити фаворит, али не можемо рећи ни да имамо изразите шансе. Конкретније о њима ћемо причати када дође време за то. Нас очекује утакмица у Лучанима у суботу, и нама је битно да везујемо победе и на тај начин растемо. О Сасуолу ћемо више говорити када дође на ред", каже Божовић.

Први мечеви последње рунде квалификација за друго по квалитету европско такмичење на програму су 18. августа, док су реванш сусрети седам дана касније.

Шампион Србије гостоваће у првом сусрету.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар