Analiza - video: Zvezdi ne leže Italijani, ali Sasuolo nije bauk! Šta kaže ''Grof''?

Crveno-beli u svojoj istorji samo tri puta savladali italijanskog rivala! Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da još nije vreme za priču o Sasuolu, rivalu u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 05.08.2016 | 18:00
Analiza - video: Zvezdi ne leže Italijani, ali Sasuolo nije bauk! Šta kaže ''Grof''?
Utisak posle žreba poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope je da Crvena zvezda nije loše prošla! Možda je mogla i bolje, ali svakako i mnogo gore.

Italijanski Sasuolo nije rival koji uliva strah u kosti. Debitant na evropskoj sceni nalazi se u usponu kada je u pitanju nacionalno takmičenje, ali isto tako je bilo i sa Kjevom 2002. godine, pa su crveno-beli bez većih problema izašli na kraj sa klubom iz Verone (0:0 kod kuće, 2:0 u gostima).

Upravo je Kjevo jedini od dva italijanska predstavnika koje je Zvezda pobeđivala u evro-takmičenjima. Drugi je Roma, dva puta.

Zvezda je protiv Italijana igrala čak 21 put, ali je ostvarila samo tri pobede, uz sedam remija i čak 11 poraza.

Sasuolo je veći deo svoje istorije proveo u nižim ligama, a pre tri sezone debitovao je u Seriji A. Prvu godinu završio je na 17. mestu, sa dva boda od zone ispadanja. Zatim je bio 12, a prošle sezone šesti.

Ova ekipa, koju sa klupe vodi 46-godišnji Euzebio Di Frančesko, umela je prošle sezone da iznenadi velikane italijanskog fudbala, poput Intera (3:1, 1:0), Milana (2:0), Juventusa (1:0), Lacija (2:1) i Napolija (2:1), ali je imala i seriju od sedam utakmica bez pobede.

U prethodnoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, istorijskm mečevima na međunarodnoj sceni po klub osnovan 1920, Sasulo je odigrao 1:1 sa Lucernom u Švajcarskoj, da bi potom slavio 3:0 u Italiji.

Prva zvezda tima je 22-godišnji napadač Domeniko Berardi, ali ovaj klub ima dobru saradnju sa Juventusom i nekoliko mladih igrača torinskog kluba u svojim redovima, što dodatno poziva na oprez.

Sasuolo svoje utamice u kvalifikacijama za Ligu Evrope igra u obližnjoj Ređo Emiliji, predgrađu Modene, gde će crveno-beli gostovati 18. avgusta.



Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da još nije vreme za priču o Sasuolu, rivalu u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

“Protivnik nije ni povoljan ni nepovoljan, spada u grupu srednje teških rivala. Nije izraziti favorit, ali ne možemo reći ni da imamo izrazite šanse. Konkretnije o njima ćemo pričati kada dođe vreme za to. Nas očekuje utakmica u Lučanima u subotu, i nama je bitno da vezujemo pobede i na taj način rastemo. O Sasuolu ćemo više govoriti kada dođe na red", kaže Božović.

Prvi mečevi poslednje runde kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje na programu su 18. avgusta, dok su revanš susreti sedam dana kasnije.

Šampion Srbije gostovaće u prvom susretu.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar