Сале: Дангубић и Гудурић су играчи за будућност!

Селектор Саша Ђорђевић жали што млади кошаркаши нису имали времена да се "наметну" због кратког периода за уигравање због важности квалификационог турнира, али поручује да рачуна на њих.

Кошарка 26.07.2016 | 21:45
Сале: Дангубић и Гудурић су играчи за будућност!
Најмлађи на ширем списку селектора Александра Ђорђевића неће ићи на Олимпијске игре.

Александар Ђорђевић одредио је 12 играча које ће водити у Рио де Жанеиро, а на њему нема Марка Гудурића и Немање Дангубића који ће за учешће на Олимпијским играма морати да сачекају четири године. 

"На крају крајева, 2020. и нове Олимпијске игре нису далеко".

То је поручио селектор Ђорђевић који верује да су они будућност српске репрезентације, а да је један од основних разлога због којих се нису нашли у "12 одабраних" то што је било премало времена да их испроба јер је квалификациони турнир био од превелике важности и није било простора за "експериментисање".

"Дангубић и Гудурић су били равноправни чланови репрезентације. На жалост није било довољно времена да се наметну, пошто смо имали јако кратак период за уигравање за утакмице квалификационог турнира", поручио је Саша Ђорђевић и потом објаснио своју одлуку.

"Због специфичности и кратког трајања ових припрема, они једноставно нису ни добили праву шансу да изборе место у тиму. Без обзира на то, сваки тренинг су одрадили феноменално, понашали се беспрекорно", казао је он.

Селектор је списак "скратио" пре одласка у Аргентину, у понедељак ће "орлови" кренути ка Кордоби, где ће наши кошаркаши имати припремни турнир на коме ће поред домаће селекције учествовати и Француска и Хрватска.

"И ми и они можемо да будемо поносни на оно што су урадили за ових пет недеља и сигуран сам да имамо играче за будућност. Захвалан сам им на свему што су пружили репрезентацију", закључио је за крај Саша Ђорђевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар