Sale: Dangubić i Gudurić su igrači za budućnost!

Selektor Saša Đorđević žali što mladi košarkaši nisu imali vremena da se "nametnu" zbog kratkog perioda za uigravanje zbog važnosti kvalifikacionog turnira, ali poručuje da računa na njih.

Košarka 26.07.2016 | 21:45
Sale: Dangubić i Gudurić su igrači za budućnost!
Najmlađi na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića neće ići na Olimpijske igre.

Aleksandar Đorđević odredio je 12 igrača koje će voditi u Rio de Žaneiro, a na njemu nema Marka Gudurića i Nemanje Dangubića koji će za učešće na Olimpijskim igrama morati da sačekaju četiri godine. 

"Na kraju krajeva, 2020. i nove Olimpijske igre nisu daleko".

To je poručio selektor Đorđević koji veruje da su oni budućnost srpske reprezentacije, a da je jedan od osnovnih razloga zbog kojih se nisu našli u "12 odabranih" to što je bilo premalo vremena da ih isproba jer je kvalifikacioni turnir bio od prevelike važnosti i nije bilo prostora za "eksperimentisanje".

"Dangubić i Gudurić su bili ravnopravni članovi reprezentacije. Na žalost nije bilo dovoljno vremena da se nametnu, pošto smo imali jako kratak period za uigravanje za utakmice kvalifikacionog turnira", poručio je Saša Đorđević i potom objasnio svoju odluku.

"Zbog specifičnosti i kratkog trajanja ovih priprema, oni jednostavno nisu ni dobili pravu šansu da izbore mesto u timu. Bez obzira na to, svaki trening su odradili fenomenalno, ponašali se besprekorno", kazao je on.

Selektor je spisak "skratio" pre odlaska u Argentinu, u ponedeljak će "orlovi" krenuti ka Kordobi, gde će naši košarkaši imati pripremni turnir na kome će pored domaće selekcije učestvovati i Francuska i Hrvatska.

"I mi i oni možemo da budemo ponosni na ono što su uradili za ovih pet nedelja i siguran sam da imamo igrače za budućnost. Zahvalan sam im na svemu što su pružili reprezentaciju", zaključio je za kraj Saša Đorđević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar