ЛЕ: Партизан испао на пенале! Не може се без гола у Европу!

ПАРТИЗАН ИСПАО! Хоће ли отићи Томић, Илиев, Вазура и Вучелић? Чак 210 минута без голова одиграли су Партизан и Заглебје у двомечу 2. кола квалификација за Лигу Европе. Одлука о проласку пала је у Лубину тек после пенала у реваншу, а црно-бели изгубили су са 4:3. Победнике у новој фази чека дански Сондерјиске.

Фудбал 22.07.2016 | 00:00
ЛЕ: Партизан испао на пенале! Не може се без гола у Европу!
Црно-бели нису имали капитал из првог меча, са 0:0 су дошли у Пољску и наишли на ратнички расположене домаћине. Ређали су се оштри стартови играча Заглебја, било је и посла за Шаранова, који је одлично бранио и владао шеснаестерцем у првих 45 минута.

Посебно је опасан био Криштоф Пјатек, често су Пољаци пробијали по десном боку, а крваво се један дуел завршио за Ђурђића. Вознијак га је лактом ударио у главу у 30. минуту, добио је жути картон, а црвени је опроштен Чотри. Он је врхом копачке по глави закачио Вулићевића, имао је већ жути картон, али му се прогледало кроз прсте.

Са друге стране, Партизан није имао одговор за такву игру, није било ни шанси као у првој утакмици, једна брза транзиција пропала је пред одлазак на одмор, када је Ђурђић оклевао и успорио напад слабим додавањем Јанковићу.

Гогуа је у скоку једном био доминантан после корнера, ипак је прејако захватио лопту главом, у другом полувремену је виђена потпуно изједначена борба.

Тврдо се играло, оштро, са доста дуела на ивици опомене, нови жути картони показани су Дабровском и Јаношки, а тек у 70. минуту Томић је направио прву измену. Талентовани Влаховић добио је прилику уместо Ђурђића, а тек мало касније озбиљније је напао Партизан. Радовић је гађао са дистанце, затим и Михајловић, онда је у 83. минуту било опасно по Шаранова.

Избегнут је аутогол када је Гогуа са петерца пребацио лопту тик изнад пречке, било је расправе са Миленковићем због слабог праћења играча у одбрани, а због нервозе је мало касније Гогуа добио жути картон.

Све је водило ка продужецима, на старту првог Радовића је заменио Саша Илић, све што је приказао је жути картон због расправе, опоменут је и Евертон, пред крај је Шаранов одлично одбранио ударац Јануса.

Велики напори узели су данак, ритам је успорио, Гогуа се борио са грчевима, нервозни Илић је опет улазио у расправу са арбитрима, а Заглебје је било све опасније, чак је Пољацима једну шансу Вулићевић киксом сервирао.

У последњем минуту, Влаховић је са петерца пропустио зицер из одбитка и на ред су дошли ударци са беле тачке, где су Брашанац и Михајловић промашили, тако да је ту био Партизанов крај! 

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар