Званично: Јувентус добио Динамовог златног момка за 23.000.000!

Пјаца Динамов рекордер! Италијани пореде хрватског крилног нападача са Азаром и Бејлом!

Фудбал 22.07.2016 | 08:00
Званично: Јувентус добио Динамовог златног момка за 23.000.000!
Милан, Интер, Наполи, Јувентус... Завршена је и ова трансфер сага. Марко Пјаца (21) је и званично нови играч Јувентуса и то није све - постао је најскупље продат играч загребачког Динама у историји! Хрват се обавезао торинском клубу на пет година. Подсетимо, Јувентус је пре Пјаце довео и Данија Алвеса (Барселона), Медија Бенатију(Бајерн Минхен) и Миралема Пјанића (Рома).

Након још једне успешне сезоне на терену, Стара дама је поново показала ко је газда и када су у питању трансфери. Иако се најављивало да ће прелазак талентованог крилног нападача износити 21.000.000 евра, Динамо Загреб ће инкасирати од овог трансфера за наше поднебље невероватних 23.000.000, које ће торински клуб исплатити у две једнаке рате! Здравка Мамића или волите или не волите, али не можете да му оспорите преговарачке способности.

Хрватски репрезентативац показао је на недавно завршеном Европском првенству у Француској зашто је залудео "пола Европе". Колико су италијански медији, они наклоњени Бјанконерима, одушевљени овим трансфером, говоре и поређења Пјаце са Еденом Азаром и Геретом Бејлом.

Марко Пјаца поникао је у редовима Модрих, а период од 2012. до 2014. године провео је у Динамовој незваничној филијали загребачкој Локомотиви. Ту га је 11 постигнутих голова на 55 утакмица препоручило Динаму, где је 26 пута затресао противничке мреже на 90 утакмица,

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар