Zvanično: Juventus dobio Dinamovog zlatnog momka za 23.000.000!

Pjaca Dinamov rekorder! Italijani porede hrvatskog krilnog napadača sa Azarom i Bejlom!

Fudbal 22.07.2016 | 08:00
Zvanično: Juventus dobio Dinamovog zlatnog momka za 23.000.000!
Milan, Inter, Napoli, Juventus... Završena je i ova transfer saga. Marko Pjaca (21) je i zvanično novi igrač Juventusa i to nije sve - postao je najskuplje prodat igrač zagrebačkog Dinama u istoriji! Hrvat se obavezao torinskom klubu na pet godina. Podsetimo, Juventus je pre Pjace doveo i Danija Alvesa (Barselona), Medija Benatiju(Bajern Minhen) i Miralema Pjanića (Roma).

Nakon još jedne uspešne sezone na terenu, Stara dama je ponovo pokazala ko je gazda i kada su u pitanju transferi. Iako se najavljivalo da će prelazak talentovanog krilnog napadača iznositi 21.000.000 evra, Dinamo Zagreb će inkasirati od ovog transfera za naše podneblje neverovatnih 23.000.000, koje će torinski klub isplatiti u dve jednake rate! Zdravka Mamića ili volite ili ne volite, ali ne možete da mu osporite pregovaračke sposobnosti.

Hrvatski reprezentativac pokazao je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Francuskoj zašto je zaludeo "pola Evrope". Koliko su italijanski mediji, oni naklonjeni Bjankonerima, oduševljeni ovim transferom, govore i poređenja Pjace sa Edenom Azarom i Geretom Bejlom.

Marko Pjaca ponikao je u redovima Modrih, a period od 2012. do 2014. godine proveo je u Dinamovoj nezvaničnoj filijali zagrebačkoj Lokomotivi. Tu ga je 11 postignutih golova na 55 utakmica preporučilo Dinamu, gde je 26 puta zatresao protivničke mreže na 90 utakmica,

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar