Највећи трансфери свих времена...!

Њихова вредност је била смешна, а онда су пробили границе! Питање је тренутка када ће званично Француз Пол Погба за 128 милиона евра прећи из Јувентуса у Манчестер јунајтед, чиме би био оборен највећи трансфер у историји!

Фудбал 24.07.2016 | 00:00
Највећи трансфери свих времена...!
Погба је пре само четири године без обештећења напустио “Олд Трафорд”, а сада ће се вратити, и то на велика врата. Његов менаџер Мино Рајола се већ договорио са челницима “црвених ђавола”, па ће имати недељну плату од 300.000 евра.

Најгласнији за довођење једног од најбољих европских фудбалера је управо тренер Јунајтеда Жозе Мурињо, коме би Погба био најбитнији шраф у шампионској машинерији.

Фудбалер Јувентуса би овим астрономским трансфером оборио рекорде, па би са врха највећих трансфера у историји скинуо Герета Бејла, ког је Реал довео за 101 милион евра, а у леђа би му гледали Роналдо, Нејмар, Суарез, Родригез, Де Брујне, Ди Марија, Зидан и Ибрахимовић.

Све додатно добија на значају ако се зна да је вредност на тржишту одличног Француза пре само четири године била 3,5 милиона евра, а тренутно је она око 15 пута већа. Само што га Јувентус неће пустити за 60 милиона, колико вреди на тржишту, него за дупло већу цифру.

Ако је то велики напредак, шта онда тек рећи за Герета Бејла! Велшанин је као неафирмисан играч 2006. године у Саутемптону вредео тричавих 500.000 евра.

А сада? Преласком у Тотенхем само годину касније цена му је нарасла на 15 милиона, а ове године је у Реалу достигао вредност од чак 80 милиона европских новчаница.

Развојни пут Крситијана Роналда је, такође, веома занимљив. Њега је 2003. Манчестер јунајтед довео из Спортинга за 15 милиона евра, да би га само шест година касније Реалу продао за невероватних 95 милиона евра.

Светски фудбал овим невероватним цифрама од којих се врти у глави достиже невиђене размере, али је једно јасно - Пола Погбу нико у скорије време неће скинути са врха највећих трансфера!

НАЈВЕЋИ ТРАНСФЕРИ СВИХ ВРЕМЕНА

Име и презиме, клуб у који је дошао, клуб из ког је дошао, сума у милионима евра

Пол Погба (Јувентус - Манчестер јунајтед) 128

Герет Бејл (Тотенхем - Реал) 100,8

Кристијано Роналдо (Манчестер јунајтед - Реал) 94

Нејмар (Сантос - Барселона) 86,2

Луис Суарез (Ливерпул - Барселона) 81,7

Хамес Родригез (Монако - Реал) 79,7

Кевин де Брујне (Волфзбург - Манчестер сити) 75,7

Анхел ди Марија (Реал Манчестер јунајтед) 75

Зинедин Зидан (Јувентус - Реал) 75

Златан Ибрахимовић (Интер - Барселона) 69

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар